Kultúra

Kiadta az MTVA a Marslakók adatait

marslakók (marslakók)
marslakók (marslakók)

Az MTVA csütörtökön kézbesítette az atlatszo.hu-nak a Marslakók című tévésorozat finanszírozására vonatkozó adatokat - közölte az MTI-vel az MTVA.

A közmédia ezzel teljesítette a közérdekű adatok kiadására vonatkozó jogerős bírósági ítélet rendelkezéseit – olvasható a közleményben. Az ítéleti rendelkezésben megjelölt adatokat az MTVA postai úton kézbesítette az atlatszo.hu ügyvezetőjének, az ítéletben megjelölt megállapodásokat pedig honlapján közzétette. Ezen túlmenően az elmúlt héten és szerdán a további ítéleti kötelezettségeinek is eleget tett az MTVA – tartalmazza a közlemény.

Az atlatszo.hu csütörtökön azt közölte, hogy feljelenti a rendőrségen az MTVA-t közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt. Ezt azzal indokolták, hogy jogerős ítélet ellenére az MTVA nem hozta nyilvánosságra a produkcióval kapcsolatos adatokat. A portál felidézi, hogy 2012 augusztusában kérték az MTVA-tól a több száz millió forintba kerülő Marslakók című napi szappanoperával összefüggésben a Marslakók Produkciós Kft.-nek kifizetett és még kifizetni kívánt tételek listáját, továbbá a kft. által kibocsátott számlákat. Meg akarták ismerni a műsorgyártás megszüntetéséről szóló szerződést is. Később pert indítottak, amelyet előbb első-, most pedig másodfokon is megnyertek – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik