Kultúra

Októberben olaszrizling lázban ég az ország

csopak(1)(210x140)(1).jpg (csopak, szent donát, bor, )
csopak(1)(210x140)(1).jpg (csopak, szent donát, bor, )

Az országos Olaszrizling Október csúcspontja a Nagy Olaszrizling Kóstoló október 19-én Budapesten, a Gerbeaud házban lesz.

Októberben egy teljes naptári hónapon keresztül a figyelem középpontjába kívánják állítani az olaszrizling szőlőfajtát a tudatos borkedvelői réteg és az alkalmi borfogyasztók számára egyaránt.

Az olaszrizling egyik legfontosabb terroir-fajtánk, mely szinte mindenhol előfordul Magyarországon. Az olaszrizling egyik olvasatban egy magas beltartalmi értékekkel rendelkező, jól érlelhető fajta, mely összetett bort képes adni, különleges termőhelyi karaktert fedve fel. Másik arca egy gyümölcsös, könnyed tételt mutat, amely üdítő mivoltának köszönhetően számtalan fogyasztási lehetőséget kínál.

Az Olaszrizling Október kampányról a Badacsonyi KÖR tagja, Laposa Bence nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.

Elmondta:  A Káli-medence és a Tapolcai-medence vidékén ez a borfajta természetes kísérője a balatoni lét szépségeinek.A balatoni életteret, a tájat, a kultúrát kívánják megmutatni. Az ott élő kézművesek, állattenyésztők, gyömölcstermesztők munkája teremti meg mindazt, ami a vendégek poharába, tányérjába kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik