Kultúra

Jöhet akár az özönvíz is

mika (mika, )
mika (mika, )

A szombati nap az örömzenéé a Szigeten, két olyan fellépőt ajánlanék, akik előhozzák az emberből az optimistát. Szóval akár eshet és fújhat is.

Ha földönkívüliek látogatnák meg bolygónkat, és a popzenéről érdeklődnének, biztos, hogy Mikát mutatnék nekik. Dallamos, táncolni lehet rá, teli van életörömmel, és mégsem bugyuta. A libanoni származású, elképesztő hanggal megáldott srác mókás és rendkívül szerethető zenekarral lép fel. Így élőben sokkal jobban szólnak az olyan slágerek, mint a világhírt meghozó Grace Kelly, vagy az édes Lollipop, meg a himnusznak is beillő We’re golden, az ars poeticaként is ajánlott Relax, take it easy, illetve a ma nemcsak dal formájában előforduló Rain.

Első szigetes koncertje után emlékszem, hogy fürkésztem a közönség arcát, csupa vidám, mosolygó ember távozott a Nagyszínpad elől. Reményeim szerint ma sem lesz ez másképp a fél 10-kor kezdődő buli után.

Miután ledolgoztuk a napi kalóriaadagunkat Mika dalaira ugrálva, van fél óránk, hogy kifújjuk magunkat, és ott folytassuk, ahol abbahagytuk. Az A38 színpadon ugyanis fél 12-kor kezdődik a Parov Stelar Band koncertje, akiknek elektro swingként bekategorizált zenéjére nehéz nem valami táncszerű mozgást végezni.

Azon túl, hogy precízen és zseniálisan vannak felépítve a dalok, az egész zenekarról üvölt, hogy ők ezt imádják csinálni, élükön a rendkívül energikus fronthölggyel. A legjobb módszer, hogy átkerüljünk szombatból a vasárnapba. És ha belegondolunk, hogy a Sziget mai nagy kérdése, hogy rászakad e az ég ma a fesztiválozókra, akkor az sem elhanyagolható szempont, hogy fedett helyszínen lesz.

Aki pedig úgy érzi, hogy kifogyott már az elmúlt napokban a táncfigurákból, a videóból elleshet néhány újabbat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik