Belföld

Le kell halkítani a Szigetet

sziget fesztivál (sziget fesztivál)
sziget fesztivál (sziget fesztivál)

A Sziget „hangereje” a megengedett határérték alatt van, ám a hangfogó falak hiánya miatt rengeteg a panasz. Óbuda polgármestere további halkításra kötelezte a szervezőket.

A Sziget fesztivál kapcsán beérkezett, a korábbi évekhez képest lényegesen több bejelentés miatt szerdán három, kiemelten panaszos helyszínen – a Harrer Pál utcában, a Benedek Elek utcában és a Búza utcában – ellenőrző méréseket végeztettek. Annak ellenére, hogy mindhárom mérés eredménye a megengedett, 55 dB-es határérték alatt maradt, Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester további és folyamatos kontrollméréseket rendelt el.

A kerület közleménye szerint az önkormányzathoz érkező bejelentések alapján, előzetes időpont egyeztetéssel a fesztivál ideje alatt III. kerületi házaknál, lakásoknál igény szerinti ellenőrző méréseket tudnak végezni a szakemberek. A polgármester és Kiss Anita jegyző csütörtökön tárgyalt Gerendai Károly főszervezővel és további halkításra kötelezte a szervezőket.

A kerület rendkívül súlyos problémának tartja, hogy a korábbi évekkel ellentétben idén a katasztrófavédelem biztonsági okokból nem engedélyezte hangfogó falak felállítását az este 11 óra után üzemelő koncertsátrak kijáratánál. Bús Balázs felszólította a szervezőt a sátrakban zajló koncertek hangerejének csökkentésére is – tudatta az önkormányzat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik