Kultúra

Újra a rendőrök kezében az ozorai fesztivál

ozora fesztivál (ozora)
ozora fesztivál (ozora)

A Fejér Megyei Kormányhivatal kedden a megyei rendőr-főkapitányságtól kért másodfokú szakhatósági állásfoglalást az O.Z.O.R.A fesztivál ügyében.

A szervezők a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéhez nyújtották be fellebbezésüket, amelyet a jegyző hétfő délután felterjesztett a kormányhivatalhoz. A kormányhivatal kedden megkereste a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot másodfokú szakhatósági állásfoglalás kiadását kérve, mivel a fellebbező kifogásolta, hogy a zenés, táncos rendezvény megtartásához a Sárbogárdi Rendőrkapitányság mint szakhatóság nem járult hozzá.

A fellebbezési eljárás a kormányhivatalnál folyamatban van, a másodfokú döntés meghozatalára a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakhatósági állásfoglalásának kézhezvételét követően kerülhet sor – áll Galambos Dénes kormánymegbízott közleményében. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kiss Z. Edward az MTI érdeklődésére közölte: a fesztivál ügyében a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat, amelyről továbbra sem kívánnak egyéb tájékoztatást adni.

Molnár Ádám, a rendezvény sajtókoordinátora bízik abban, hogy az illetékesek értékelni fogják a kulturális értékteremtést. Arra a kérdésre, mit tesznek az esetleges végleges elutasítás esetén, közölte: nem erre koncentrálnak, hanem arra, hogy a világ 70 országából érkező művészek és a több ezer fiatal keddtől önfeledten szórakozhasson. A tervek szerint kedden 18 órakor tartják meg a nyitórendezvényt az ozorai asszonykórus részvételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik