Szórakozás

Ma este kezdődne az O.Z.O.R.A. fesztivál

ozora(1)(430x286)(1).jpg (ozora, )
ozora(1)(430x286)(1).jpg (ozora, )

A kormányhivatal a megyei rendőrkapitányságtól kért állásfoglalást másodfokon

Galambos Dénes kormánymegbízott kedden az MTI-vel azt közölte: a szervezők a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéhez nyújtották be fellebbezésüket, amelyet a jegyző hétfő délután felterjesztett a kormányhivatalhoz.

A kormányhivatal kedden megkereste a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot másodfokú szakhatósági állásfoglalás kiadását kérve, figyelemmel arra, hogy a fellebbező kifogásolta azt, hogy a zenés, táncos rendezvény tartásához a Sárbogárdi Rendőrkapitányság mint szakhatóság nem járult hozzá.

A fellebbezési eljárás a kormányhivatalnál folyamatban van, a másodfokú döntés meghozatalára a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakhatósági állásfoglalásának kézhezvételét követően kerülhet sor – áll a közleményben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kiss Z. Edward az MTI érdeklődésére közölte: az O.Z.O.R.A. fesztivál ügyében a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat, amelyről továbbra sem kívánnak egyéb tájékoztatást adni.

Engedély nincs, fesztivál van?

Mint ismeretes fellebbeztek a szervezők hétfő délután a Fejér Megyei Kormányhivatalnál a jegyzői határozat ellen, amelynek értelmében nem kaptak engedélyt az O.Z.O.R.A. Fesztivál megtartására Dádpusztán.


Fotó: MTI / Beliczay László

Molnár Ádám, a rendezvény szervezője az MTI-nek elmondta, hogy hétfő reggel mintegy ötezren voltak a fesztivál helyszínén, de “a létszám keddig akár a háromszorosára is növekedhet”. Hozzátette: a jelenlévőket és a fesztiválra igyekvőket nem tájékoztatták eddig arról, hogy a rendezvény engedélyezésével gondok vannak.

45 külföldit vittek be a rendőrök

Az elmúlt 24 órában újabb 19 ozorázót állítottak elő a rendőrök a fokozott razzia során. Így három nap alatt már összesen 45 külföldi állampolgárt vontak felelősségre kábítószer birtoklása és fogyasztása miatt – közölte a Fehérvár24-gyel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kiss Z. Edward hozzátette: két ember azért került rendőrkézre, mert kábítószer hatása alatt vezettek. Valamennyien szabadlábon védekeznek.

Jogerős határozat nélkül is tarthatnak bulit

A Népszabadság szerint a fesztiválozókat cseppet sem zavarja az engedéllyel kapcsolatos közjáték. A 60 hektáros legelőre folyamatosan érkeznek a főképp külföldi “ozorázók”. Elővételben 6 és fél ezer (80-130 euróért kínált) jegy kelt el.

Mivel a dádpusztai legelő a Zimányi-család magánterülete, a famíliának joga van vendégül látni a fesztiválozókat – írja a Népszabadság. Az már kérdéses, hogy koncerteket is tarthatnak-e, de egy baráti szeánsznak semmi sem vethet gátat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik