ozora (ozora, )
Szórakozás

Ozora: francia és német fesztiválozókat kaptak el drog miatt

Külföldi drogosokat állítottak elő szombaton a fokozott ellenőrzés közben, amelyet a Fejér megyei rendőrkapitány rendelt el.Az MTI fotóriportere arról számolt be, hogy a rendőrök átvizsgálták a dádpusztai O.Z.O.R.A fesztiválra érkezőket.

Hat francia és egy német állampolgárt állítottak elő kábítószerfogyasztás miatt, eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség közleménye szerint az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak embereket, ruházatukat,autójukat átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják. Az O.Z.O.R.A fesztivál hivatalos programja augusztus 6-11-ig tart a rendezvény honlapja szerint, az MTI fotóriportere azt látta, hogy szombaton már engedtek be résztvevőket a fesztivál területére.

A fesztivál szervezői szombat hajnalban azt közölték az MTI-vel, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, mely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva az O.Z.O.R.A. fesztivál megtartását nem támogatja. Jelezték azt is, hogy minderről őket nem értesítették, a hírt a terület tulajdonosa a jegyzői hivatalban tudta meg, amikor péntek délután élt iratbetekintési jogával.

Kardos Tamás körjegyző pénteken az MTI megkeresésére azt mondta, az O.Z.O.R.A. fesztivál jegyzői engedélyezéséről hétfőn lesz döntés. Megjegyezte, hogy a rendezvény akkor engedélyezhető, ha minden, a folyamatban részt vevő szakhatóság ehhez hozzájárul. Amennyiben valamelyik szakhatóság nem engedélyezi, akkor a jegyző sem teheti ezt meg – mondta.

Az Indexnek a jegyző úgy nyilatkozott, a szervezők szombaton nyugodtan beengedhetik az embereket a fesztivál területére. Más kérdés, hogy kedden elkezdődik-e a fesztivál programja. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este azt közölte: az O.Z.O.R.A. fesztivál ügyében a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében szakhatósági állásfoglalást hozott, amelyet a nap folyamán megküldött a mezőszilasi közös önkormányzati hivatalnak. Az állásfoglalás tartalmáról a főkapitányság nem adott tájékoztatást.

A Tolna megyei Ozorához közeli, Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven. A tavalyi fesztiválon, az augusztus 9-én 480 hatósági ember részvételével tartott razzián négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2 és fél kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen.

Később a Fejér Megyei Főügyészség azt közölte az MTI-vel, hogy az ügynek négy gyanúsítottja van, velük szemben kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett, kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!