Kultúra

Cipő emlékkoncertjével nyit a Sziget

cipo-emlekkoncert(960x640)(1).jpg (cipő emlékkoncert, sziget, gerendai károly, )
cipo-emlekkoncert(960x640)(1).jpg (cipő emlékkoncert, sziget, gerendai károly, )

Legnagyobb fesztiválunk mínusz egyedik napján 4 órán át dübörögnek majd a Republic dalok.

A márciusban elhunyt sikeres énekes, Cipő – Bódi László – emlékét idézi fel nagyszabású koncerten együttese, a Republic és a magyar könnyűzene élvonala ma 19 órától a nagyszínpadon, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.

A Republic nagyon sokat lesz színpadon, egyrészt egyedül, másrészt a magyar könnyűzene ismert szereplőivel közösen, a Compact Discóval, Charlie-val, Keresztes Ildikóval, Fenyő Miklóssal, az Omegával, Bródy Jánossal, Müller Péter Sziámival, Nagy Feróval, Tolcsvay Lászlóval, ByeAlex-szel, Mahó Andreával, Balázsovits Edittel. Együtt adják elő a népszerű Republic-slágereket, valamint a kevésbé ismert dalokat. Önálló produkcióval lép fel Halász Judit, Koncz Zsuzsa, a Pál Utcai Fiúk, a United, a Bikini, a Hooligans, a Magna Cum Laude, az Első Emelet, Gerendás Péter és Jávori Fegya vagy a Nemadomfel.

Az elhangzó Republic-számok, Cipő-szerzemények között lesz a Ha itt lennél velem, A madárjós vakáción, a Neked könnyű lehet, a Kék és narancssárga vagy a Repül a bálna is. Eljátszanak néhány dalt új énekesünkkel, Sipos F. Tamással, Tóth Zoli, a Cipő halála után a Republictól 23 év után elbúcsúzott gitáros pedig egyedül fog előadni egy számot, a zenekarral nem lesz színpadon.

Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben.

Az öttagú Republic 1991-ben alakult, azóta 37 lemezt adott ki és számos szakmai elismerést kapott. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is; idén posztumusz Artisjus-díjat és Fonogram-díjat kapott.

A Szigetre már tegnap betelepültel az első látogatók. A fesztivál előkészületeiről, programjairól itt olvashat többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik