Közélet

10 millió forintnyi marihuánát próbált becsempészni a Szigetre

A holland fiatalt már a bejáratnál elkapták.

Mintegy 10 millió forint értékű marihuánát próbált meg becsempészni a hétfőn kezdődő Sziget fesztiválra egy holland fiatalember szombaton, de már a bejáratnál lebukott – közölte Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke az MTI-vel.

A Szigetet őrző biztonsági szolgálat emberei a rendezvény bejáratánál, a csomagok átvizsgálásakor lettek figyelmesek a fiatalember poggyászára, amelyben egy hangszóróban elrejtve tíz, egyenként félkilós, gyanús, feltételezhetően kábítószert tartalmazó zacskót találtak. A biztonsági szolgálat emberei a férfit és a csomagot is átadták a rendőrségnek.

Miközben Ozorán

Kábítószer-fogyasztókat állítottak elő a rendőrök szombaton a fokozott ellenőrzés közben, amelyet a Fejér megyei rendőrkapitány rendelt el a sárbogárdi kapitányság illetékességi területén – közölte megyei rendőr-főkapitányság a honlapján.

Hat francia és egy német állampolgárt állítottak elő, a mintavételt követően kábítószer-fogyasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki őket. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik