Belföld

Mégis lesz trafik a Szigeten

nemzeti-dohanybolt(1)(960x640)(2).jpg (nemzeti dohánybolt, trafik, )
nemzeti-dohanybolt(1)(960x640)(2).jpg (nemzeti dohánybolt, trafik, )

A sok huzavona után végül egy trafikosnak van esélye arra, hogy Nemzeti Dohányboltot nyisson a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten. Erről az adóhatóság szóvivője beszélt az InfoRádióban.

Két óbudai trafikos kérelmezte dohányboltja áthelyezését a rendezvény idejére – mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője. Egyikük a Hajógyári-sziget egyik épületében, a másik pedig a Mozaik utcai benzinkúton, a Sziget főbejárata közelében árusítana cigarettát.

Az áttelepülés egyik feltétele, hogy amíg az új helyszíneken működnek, addig az állandó boltjaikat be kell zárniuk, mivel egy koncesszióval csak egy trafikot lehet üzemeltetni – mondta Suller Attila.

A szóvivő szerint több cigarettaárus megjelenése már nem várható a Sziget Fesztiválon, mert a területen nincs több, a dohányboltokra vonatkozó szigorú előírásoknak megfelelő épület.

A Mozaik utcában lévő boltot már ellenőrizték, és az megfelelt az előírásoknak. A Sziget területén lévő épület ellenőrzése még tart. A dohányboltok nyitási ideje még adótitok, azonban annyit elárult a szóvivő, hogy a Mozaik utcában egy hónapos engedélyt kértek.

Korábban a Nemzeti Dohánykereskedelem Nonprofit Zrt. vezetője azt mondta, hogy a trafikok ideiglenes működéssel nem árusíthatnak dohányterméket a fesztiválon. Gyulay Zsolt ekkor még azzal érvelt, hogy van elég Nemzeti Dohánybolt a harmadik kerületben, és a cél egyébként is a dohányzás visszaszorítása.

A Sziget szervezői ugyanakkor attól tartottak, ha nem sikerül megállapodást kötni, akkor a fesztivál területén extrém méreteket ölthet majd a fekete cigarettaárusítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik