Kultúra

Sziget: Csodaországgal startol a nulladik nap

quimby (quimby, )
quimby (quimby, )

Egy megismételhetetlen, igazán emlékezetes nulladik napot tervez a Quimby augusztus 6-án, a Sziget Fesztiválon. A 12 órás rendezvényen a Quimby mellett a zenekar tagjainak több kedvenc bandája is fellép, de lesz még cirkuszi, akrobatikus, látványszínházi, irodalmi, táncházi, filmes és slam poetry-produkció is.

A zenekart Lewis Caroll Alice Csodaországban című regénye ihlette a rendezvény megszervezéséhez. “A rajongók által az esti Quimby-koncertre megszavazott 25-ös dallista alapvetően nem meglepő, de néhány olyan szám is sok voksot kapott, amiről ezt nem gondoltuk volna” – mondta Varga Livius ütős-énekes.


Fotó: MTI / Kollányi Péter

“A mi koncertünk a 12 órás eseményfolyamnak csak egy eleme. Előtte, meg utána is belénk lehet ütközni a Sziget különböző pontjain, a mintegy húszféle program valamelyikén. Azt nem mondjuk meg előre, mikor mi fog pontosan történni, de ez adja a Csodaország igazi izgalmát” – fejtette ki Varga Livius.

„Nagyon jó valamit úgy csinálni, hogy azt másokkal közösen hozzuk létre. A Sziget fesztivál közönségének nagy része külföldi, rájuk is gondoltunk, amikor a zenei kínálatot kialakítottuk” – jegyezte meg Kárpáti Dódi trombitás. A zenész szerint a regény igazi mestermű, és kiindulópont volt a Quimby-nap látványvilágának megtervezésekor is. “Alice személyiségfejlődése sok mindenben hasonlít arra, ahogyan eddigi története során a Quimby viszonyult az elvárásokhoz, a világ útvesztőihez” – tette hozzá.

Délután négytől indul a Kultúrvurstli színes mozgó kavalkád, amelyen minden szigetlakó részt vehet azzal, hogy belecsúszik a könyvből ismert nyúl üregébe.

A nagyszínpadon a Quimby esti koncertje előtt a világzenét punkkal és sanzonnal vegyítő Firewater melegít be; a csapatnak a Quimbyből Dódi és Kiss Tibor igazi rajongója. A Quimby után 23 óra 15 perctől a Magic Mirror sátorban játszik a kilenctagú brit Urban Voodoo Machine, hajnali negyed 2-kor pedig a Bécsben élő, James Brown-hangú amerikai énekes, Big John Whitfield és a Vienna Soul Society ad koncertet a csodaországi nap végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik