Belföld

Szigeteseken kaszálna egy óbudai trafik

A Filatorigát HÉV-megállójánál található benzinkútnál óriásplakát hirdeti, hol tankolhatnak fel cigarettából a Szigetre érkező fesztiválozók.

Mint arról korábban beszámoltunk, a trafikok ideiglenes működéssel nem árusíthatnak dohánytermékeket a nyári fesztiválokon – így a Szigeten sem –, kivéve, ha a trafikos a fesztivál helyszínére jelenti be a tevékenységét, és erre megkapja az engedélyt. Erről Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezetője beszélt nemrég az M1 reggeli műsorában.

A vezérigazgató a szigorítást azzal indokolta, hogy a kormány nem akarja, hogy a fesztiválokra és a fiatalok által sűrűn látogatott helyekre „odatelepítsen az orruk elé cigarettát.”

A Cink azonban kiszúrta, hogy a Filatorigát HÉV-megállójánál található benzinkút falára már most, napokkal a kezdés előtt többméteres molinót feszítettek ki Nemzeti Dohánybolt/Tobacco Shop felirattal. Ez az a benzinkút egyébként, ami mellett szinte mindenki elmegy, aki a Szigetre érkezik.

Az idegen nyelvű felirat sem lehet véletlen: talán így akarják megakadályozni, hogy a külföldiek szexshopnak nézzék a Nemzeti Dohányboltot.

Olvasói sztorik