Belföld

Benépesül a Művészetek Völgye

művészetek völgye, kapolcs, palya bea (művészetek völgye, )
művészetek völgye, kapolcs, palya bea (művészetek völgye, )

Mától 10 napig tart az összművészeti fesztivál a Balaton-felvidéken.

Az idén félezer program várja a látogatókat, többsége Kapolcson, a csatlakozó falvakban a kísérőrendezvények kapnak helyet.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz Palya-udvar Palya Beával, Kaláka Versudvar és Muharay-udvar, a Kapolcsi Hobo Klubban ezúttal kizárólag saját dalokat fognak játszani, tíz este alatt tízféle repertoárt, 180 dalt hallhat a közönség.

A Blue sPot Café udvarában a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép a Blue sPot, Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Ferenczi György, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band.
Idén sem hiányoznak a komolyzenei programok: a tíz nap alatt olyan zenekarokat lehet hallani, mint a Savaria Baroque, az Excanto, a Musica Florens vagy az Aura Musicale. Emellett fellépnek a Zeneakadémia tehetségei is.

Az Örökségvölgy programjai keretében az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hatvan települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel.

Negyven kiállítás várja a közönséget, a Malomszigeten pedig megrendezik az Országos Fazekas és Keramikus Találkozót és Vásárt.

Tavaly 120 ezer látogató kereste fel a fesztivált.

Részletes program itt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik