Kultúra

Húszperces tapssal zárult az Alföldi-korszak

Alföldi Róbert (Alföldi Róbert)
Alföldi Róbert (Alföldi Róbert)

"Köszönjük!" feliratú transzparenseket is lehetett látni a nézőtéren Alföldi Róbert utolsó előadásán, a Nemzeti Színházban.

Mintegy húszperces tapssal búcsúztatta a közönség a Nemzeti Színház Alföldi Róbert nevéhez fűződő korszakát a társulat utolsó előadásán szombaton.

A Mephisto című produkció végén a játszó színészek mellett a társulat többi tagja, köztük az igazgató is meghajolt a színpadon. A Nemzeti Színház törzsközönsége meglepetéssel készült: a taps leállt, a nézők “Köszönjük!” feliratú papírokat emeltek fel, a balkonról három transzparenst lógattak ki a köszönjük felirat mellett a darabból vett idézetekkel: “jog az élethez és a szabadsághoz”, valamint “to be, or not to be” felirattal, és élő trombitaszóval, az Il silenzioval búcsúztak a társulattól. A szűnni nem akaró tapsnak a vasfüggöny leeresztése vetett véget.

A Nemzeti Színházban az évad utolsó napján, június 30-án az elmúlt öt év lezárásaként búcsú gálaestet tartanak, amelyen írók, költők, zenészek, színészek köszönnek el a színház elmúlt korszakától.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója június 30-ig vezeti a színházat, július 1-jétől Vidnyánszky Attila veszi át a teátrum irányítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik