Kultúra

Kitüntetési bohózat: levél Balogéknak

A március 15-i díjátadás körüli tévedések tisztázását kéri az a Kárpátia, amelyiknek az érdemeit csak az indoklásban ismerték el.

Kapcsolódó cikkek

Tegnap leplezte le a 444.hu, hogy a két hónappal ezelőtti (egyébként is felháborodást keltő) kitüntetés mögött óriási baki van. Noha Petrás János, a Kárpátia basszusgitárosa kapta az Arany Érdemkeresztet, az indoklás szerint a csángó népzenét játszó Kárpátia Folkműhelynek kellett volna.

Az utóbbi alapítója most nyílt levelet írt Balog Zoltán mniszternek. Noha az Emmi tegnap jelezte: adminisztrációs hiba történt, de Petrás Jánosnak szánták a díjat, Bolya Mátyás az ügy egyértelmű tisztázását szeretné.

„ Az indoklást olvasva a félreértés nyilvánvaló: a leírtaknak semmi köze Petráshoz, hiszen ezek a Kárpátia Folkműhely munkásságáról szólnak, szó szerinti átvétel a honlapomról (http://www.kobzart.hu/irasok/karpatia_zenekar.html). Amennyiben az indoklásban olvasható szellemi teljesítmény alapján ítélték meg a kitüntetést, akkor az az egykori Kárpátia Folkműhely tagjait illeti. Ha viszont a kitüntetett személye a helyes, akkor kérem, hogy hivatalos csatornái segítségével tájékoztassa a nyilvánosságot a tévedésről, és nevezze meg Petrás azon érdemeit, amelyek alapján jogos a méltatás” – áll a nyílt levélben.

A kitüntetési bohózat az FN24 publicistáját is megihlette. Íme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik