Kultúra

Költözik a Volt fesztivál

volt fesztivál (volt fesztivál, tömeg, közönség, )
volt fesztivál (volt fesztivál, tömeg, közönség, )

Soprontól nem, csak a Lővér Kempingtől kell megválnia a nyári nagy bulinak, öt év múlva. Az idei koncertek még a régi helyen lesznek.

Idén és a következő négy évben is a soproni Lővér Kemping marad a VOLT Fesztivál helyszíne, a rendezvény 2018-től új otthont kap, de marad a városban – jelentették be a szervezők kedden Budapesten.

A VOLT helyszíne 2002-től volt a Lővér Kemping, az uniós természetvédelemhez kapcsolódó Natura 2000 része, a költözéséhez ötéves átmenetet kapott a fesztivál. A VOLT évente 12 millió forinttal támogatja a Fertő-Hanság Nemzeti Park működését. Ez nem feltétele az együttműködésnek, hanem a fesztivál önkéntes hozzájárulása.

Az új helyszínhez szükséges átalakításra uniós támogatásért pályáznak majd.

Robotok az idei bulin

Az idén július 3-tól 6-ig tart a VOLT. A nulladik napon, július 2-án a tízéves pécsi Punnany Massif házibuliját tartják, olyan közreműködőkkel, mint A Köztársaság Bandája, Takáts Eszter, a Mary Popkids, az Akkezdet Phiai, a Carbonfools, az Irie Maffia vagy a Hősök. A hivatalos nyitónapon, 4-én hosszú évek szünete után az Emil.Rulez!, azaz a tavaly új lemezzel jelentkezett Hajós András és Hegyi György együttese is fellép.

A VOLT már korábban bejelentett nemzetközi sztárfellépői közé tartozik a Queens of the Stone Age, a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, Bonobo, a Billy Talent, a Papa Roach, a Knife Party, a Bullet For My Valentine, az Example, Jamie Woon vagy a Parov Stelar Band. A hazai élvonal szinte minden fontos szereplője játszik a VOLT-on, így a Tankcsapda, a Quimby, a Supernem, a Bëlga, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kiscsillag, a Compact Disco, az Intim Torna Illegál, a Magashegyi Underground, a Pál Utcai Fiúk, a Nemjuci, a Zagar, a Vad Fruttik és ByeAlex is.

A fesztivál új arculatában a robotok állnak a középpontban: a nagyszínpadot egy hatalmas robottá csomagolják át, és ott minden este látványos, pirotechnikával fűszerezett parti zárja a programot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik