Belföld

Új nevek! Ők is fellépnek a VOLT Fesztiválon

Pontosan 100 nappal a kapunyitás előtt újabb nemzetközi sztárokat és 30 hazai előadót jelentettek be a VOLT Fesztivál szervezői hétfőn.

A korábban nyilvánosságra hozott nevek mellett színpadra lép Sopronban a Knife Party, Bonobo, Borgore, a Turboweekend és Skream. A száznál is több hazai fellépő között egyedi koncerttel tér vissza a Kaukázus, először lép fel a VOLTon Rúzsa Magdi és ByeAlex. Az idei fesztivál helyszínével kapcsolatban pedig április 4-én, a VOLT 20. születésnapján árulnak el minden információt a szervezők.

A legtöbben arra kíváncsiak, hogy az idei nyáron hol rendezik meg a 21. VOLT Fesztivált. Marad-e a soproni Lővérekben vagy új helyre költözik? Ezzel kapcsolatban április 4-én, sajtótájékoztató keretében árulnak el minden részletet a szervezők.

Az azonban már most is tudható, hogy az eddigi világsztár-kínálat mellett az idei VOLT vendége lesz júliusban – többek között – a feloszlott Pendulum kulcsfiguráit tömörítő, világszerte sikeres electro house duó, a Knife Party. Színpadra lép a dán hipster partik kedvence, az elektronikus hangzástól sem idegenkedő indie pop zenekar, a Turboweekend. Live előadással jön Simon Green aka Bonobo, az elektronikus zene egyik legkifinomultabb DJ-producere. Sopronba érkezik a dubstep legenda Skream, aki a Magnetic Man tagjaként a stílus legfontosabb előadói közé tartozik. Az osztrák Klangkarussell finom hangulatú szettjével bűvöli majd el a VOLT közönségét. A fesztiválon képviselteti magát a dubstep egyik legnagyobb slágergyárosa, Borgore is.

A VOLT Fesztivál igazán illusztrisra sikeredett nemzetközi line-upja mellett a szervezők 30 hazai fellépőt is bejelentettek. „A kezdetek óta fontos számunkra, hogy a VOLT Fesztivál programkínálatában a hazai előadók számos műfajban és a lehető legnagyobb számban jelenjenek meg. Ma már büszkén mondhatjuk, hogy a világsztárok mellett a legtöbb hazai előadó a VOLTon fordul meg: száznál is több produkció fellépését tervezzük az idén, közöttük igazi különlegességeket és egyedi koncerteket is láthat a közönségünk.

A 2013-as program összeállításakor nagy gondot fordítottunk arra, hogy a legfrissebb, legaktuálisabb bandák közül mutassunk be olyanokat, akikben hiszünk. Egyrészt fontos számunkra a megújulás, másrészt úgy látjuk, a zenekarok karrierje szempontjából is sokat segíthet egy-egy jól sikerült fesztiválfellépés ” – mondta el Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezői – írja a Sopron.hu.

Már beszámoltunk a korábban bejelentett zenekarokról is. Előző cikkünket erről itt találja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik