Kultúra

Szabó Kimmel nem marad Vidnyánszkynál

A Magyar Nemzet értesülése szerint a fiatal színész nemet mondott a Nemzeti új igazgatójának.

Már folynak a szerződtetési egyeztetések a Nemzeti Színház új igazgatója, Vidnyánszky Attila és a teátrum művészei között. Értesülések szerint Szabó Kimmel Tamás nem lesz tagja a jövő évadban a Nemzetinek – írja a Magyar Nemzet.

Úgy tudni, Vidnyánszky szívesen dolgozott volna a fiatal művésszel, annak ellenére, hogy a rendező-igazgató korábban úgy nyilatkozott,  „nehezen egyeztethető össze, ha egy színész nagy dolgokról beszél, és hitet akar sugározni a Nemzeti színpadán, miközben olyan tévécsatorna alkalmazásában áll, amely nap mint nap bűnök sorozatát követi el a kultúra és az emberi lélek ellen”. Szabó Kimmel vezette a TV2 Voice című műsorát-

Mások is mennek

A lap szerint az Alföldi Róbertet váltó új igazgató szerdán tíz művésszel tárgyalt négyszemközt a jövőről: van olyan művész, aki a jövő évadban is tag marad, volt olyan is, aki maradt volna, az új igazgató viszont nem hosszabbít vele szerződést.

Hárman jelezték már korábban, hogy az igazgatóváltást követően távoznak a Nemzeti Színháztól: Kulka Jánosról, László Zsoltról és Péterfy Boriról tudható, hogy a jövő évadtól máshol folytatják pályájukat, míg Stohl András tárgyalásokat folytat a Vígszínházzal.

Hárman jönnek

Az már biztos, hogy a debreceni színházból Trill Zsolt, Szűcs Nelli és Ráckevei Anna érkezik a színházba Vidnyánszky Attilával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik