Kultúra

Zombirománc hozta lázba a nézőket

Warm Bodies zombifilm (Warm Bodies zombifilm)
Warm Bodies zombifilm (Warm Bodies zombifilm)

A Warm Bodies című horrorra 20 millió dollárért (4,3 milliárd forintért) váltottak jegyet.

Romantikus zombifilmre ültek be a legtöbben az észak-amerikai mozikba a hétvégén, miközben a közönséget a Super Bowl amerikaifutball-döntő szögezte a tévéképernyők elé.

A futballbajnokság hétvégéje nem kedvez a filmszínházak látogatottságának. A stúdiók szombatról vasárnapra a forgalom 70 százalékos visszaesésével számoltak, ám a zombiszerelem láthatóan ébren tartotta a kamaszok érdeklődését. A produkció olyan élőhalottról szól, akit megvált egy élő lány iránt érzett szerelme. A Lionsgate stúdió, amely az Alkonyat-sagát is forgalmazta, “zom-rom-com”-nak nevezte el a filmet, az abban keveredő humorra, románcra és természetfeletti elemekre utalva.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyét a Boszorkányvadászok című akciódús fantáziafilm foglalta el. A nézők 9,2 millió dollárt (kétmilliárd forintot) fizettek a Jancsi és Juliska meséből továbbgondolt produkcióért, amelyben a testvérek elől már a világ egy boszorkánya sem menekülhet.

Az Oscar-jelölt Napos oldal 8,1 millió dolláros (1,7 milliárd forintos) jegybevétellel zárta a hétvégét, ami a harmadik helyre volt elég, a Mama című horror 6,7 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal) növelte bevételeit, a Zero Dark Thirty – A bin Laden-hajsza pedig 5,3 millió dolláros (1,1 milliárd forintos) jegyeladással került az első öt legnézettebb film közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik