Kultúra

Ölik egymást a nemzetis jegyekért

Alfoldi-Robert-a-Magnas-Miska-rendezoje(960x640)(4).jpg (alföldi róbert, mágnás miska, szegedi szabadtéri játékok 2012, )
Alfoldi-Robert-a-Magnas-Miska-rendezoje(960x640)(4).jpg (alföldi róbert, mágnás miska, szegedi szabadtéri játékok 2012, )

Megrohamozták a jegyirodákat a színházszeretők. Alföldi bejelentett távozása óta van olyan előadás, amire képtelenség jegyet szerezni.

Lassan lehetetlen halandó embernek bejutni a Nemzeti Színház előadásaira. Amióta ugyanis bejelentették, hogy Alföldi Róbertet június 30-tól leváltják, az ország első számú színháza olyan lett, mintha minden este felváltva lépne fel ott a U2, Justin Bieber és Kobajasi Kenicsiró.


Színházbarátok az Andrássy úton – Fotó: Hír24

A márciusi programokra hétfő délelőtt 10 órától lehetett jegyet venni, az internetes jegyvásárlórendszerek – mind a színházé, mind a jegy.hu-é – percek alatt lehalt. Az Andrássy úti jegyiroda és a Nemzeti előtt hatalmas volt a tömeg. Szinte megrohamozták a színházbarátok a teátrum épületét.

Vannak olyan darabok, amikre halandó embernek szinte képtelenség jegyet vásárolnia. Ilyen például az Alföldi nemzetis búcsújának tekintett Sirály vagy a vihart kavaró Angyalok Amerikában.


A Színház előtt is hasonló a helyzet – Forrás: nemzetiszinhaz.hu

A Nemzeti már hetekkel ezelőtt közölte, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel megszünteti az előrendelést a legnépszerűbb darabjaira, amik kapcsán egyébként még azt is korlátozták, hogy fejenként hány jegyet vehetnek az érdeklődők. Aggódniuk ugyanis nem kell, a bejelentés óta minden este telt házzal futnak a színház előadásai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik