Kultúra

Kortársat a fa alá!

karácsony (karácsony)
karácsony (karácsony)

Szexi a kortárs művészet, ráadásul karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

December 7-én egynapos grafikai és festészeti kiállítással egybekötött vásár várja azokat, akik ellátogatnak a Magyar Képzőművészeti Egyetemre. Az intézmény Andrássy úti főépületében a grafikusművész szak hallgatóinak munkáit, valamint a festő szak tanárainak és hallgatóinak alkotásait nemcsak megnézhetjük, hanem meg is vásárolhatjuk. A rendezvény amellett, hogy remek ajándékvásárlási lehetőséget rejt magában, fontos ügyet is szolgál: a festő- és grafikus hallgatók a saját alkotásaik eladásával, illetve ennek bevételével támogatnák az oktatás magas színvonalának megtartását.

A kiállítás és vásár egyik darabja – Rudas Klára: Cím nélkül c. akvarell munkája

A rendezvény védnöke Kőnig Frigyes professzor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora 17 órakor nyitja meg a rendezvényt, majd a festő tanszék tanárai bemutatják a munkáikat. A képgrafika tanszéken (11 -12 óra, ill. 17- 19 óra között) műhelyfoglalkozás keretében pedig bárki kipróbálhatja a linóleummetszet nyomtatást és a szitanyomtatást, sőt akár saját kézzel nyomtatott karácsonyi üdvözlőlapot is készíthet.

Ha tehát szívesen meglepnénk családtagjainkat a hazai kortárs művészet egy-egy darabjával, vagy gyűjtőként bővítenénk kollekciónkat (hiszen tudjuk a szlogent: „A kortárs szexi!”), vagy csupán egy kellemes esti kultúrprogramra vágyunk, mindenképpen ugorjunk be az Andrássy úti intézménybe.

Az eladásra kínált grafikákból itt, a festményekből pedig itt lehet csemegézni online>>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik