Kultúra

Kamerák előtt vetkőzik a magyar színész

Október tizennyolcadikától mozikban a Magic Boys: ritka magyar film, szinte minden jelenetében világsztárok tűnnek föl. Michael Madsen, Vinnie Jones, Jamelia játszik együtt a chippendale-t alakító Szabó Győzővel, Pindroch Csabával, Hujber Ferenccel és Nagy Sándorral.

A Magic Boys Budapesten, Szegeden, Londonban, angol és magyar nyelven forgott, játszódik. A készítők meg sem próbáltak úgy tenni, mintha kiküszöbölhető volna a nem angol anyanyelvű színészek akcentusa – inkább előnyükre fordították azt, s lett ez a komikum egyik bájos forrása.

„Németül nem adnak el, az angollal azonban küzdök. Azon túl, hogy a szerepemben ezt jól kikarikíroztuk, nekem rendezőként meg kellett állnom a helyem nemcsak a magyar kollégák, hanem Michael Madsen és Vinnie Jonnes jeleneteinél is, így tolmácsot rendeltek mellém. Bármennyire is zseniálisan fordított ő, olykor nem bírtam magammal, azonnal instruálnom kellett, így először nagy lelkesedésemben németül, majd kézzel-lábbal és füstjelekkel magyaráztam Madsennek. Hála az égnek, annyira együtt rezdültünk, hogy még így is mindent megértett” – mesélt a forgatásról Koltai Róbert.


Szép kihívás volt az idegen nyelven túl Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc és Nagy Sándor, azaz a „valódi” és a kamu chippendale fiúk számára a sztriptíz is. Hogy szerepükben hitelesek legyenek, személyi edzővel formálták testüket, s a táncra is profi tanította őket. A fiúk mozdulataiért felelős Kónya Lajos koreográfus Los Angeles egyik legfelkapottabb sztiptíz klubját vezeti.

„Éppen azáltal lesz a szerepem igazán szerethető, hogy ennyire nem vagyok karakterazonos. Hiszen a srác, akit alakítok, csak alkalmi chippendale, akárcsak én, a maga kedves esetlenségével. Persze, azért Pindroch Csabával keményen gyúrtunk a forgatás előtt, hogy Hujber Feri és Nagy Sanyi mellett labdába rúghassunk, mint hódítók” – nyilatkozta Szabó Győző.

„A leosztás általában az, hogy én jászom a lúzer, helyes fiút, Győző pedig a kemény, ámde vajszívű sármőrt, ahogy a Valami Amerikában is. Kilenc filmben játszottunk együtt. Bevallom, ezt már egy kicsit untam, ezért kértem P. Koltai Gábortól, hadd játsszam ezúttal én az optimista, vagány karaktert, Győző pedig a lúzerebbet. A forgatás során kiderült, hogy nem tudtunk kibújni a bőrünkből, Győző besármosodott, bemackósodott, én meg egyszerűen belúzeresedtem” – mondta Pindroch Csaba.

További információ: www.magicboys.hu illetve www.facebook.com/magicboysthemovie

Ajánlott videó

Olvasói sztorik