Kultúra

Magic Boys – magyar film készült, világsztárokkal

Magic Boys (magic boys, szabó győző, pindroch csaba)
Magic Boys (magic boys, szabó győző, pindroch csaba)

Nem először fordul elő, hogy egy játékfilmet a budapesti bemutató előtt Szegeden vetítenek le. Koltai Róbert rendező például már ötször tartott Szegeden ősbemutatót. A Magic Boys azonban más, mint a többi film. És nemcsak azért, mert ezt világsztárokkal forgatta a magyar rendező, hanem azért is, mert London és Budapest mellett Szeged is „játszik” a filmben.

A történet két barátról (Szabó Győző, Pindroch Csaba) szól, akiknek chippendale táncosként kell dolgozniuk Angliában. A vetítés után Koltai Róbert elmondta, hogy az ötlet Krk szigetén jött, amikor egy fellépése után négy vetkőzős fiú következett a színpadon. Nagyon úgy éreztem, hogy nem szeretnék meztelen férfiakat semmilyen szempontból nézegetni. De gyönyörű volt az éjszaka, és végül megnéztem a műsorukat. Nem jók voltak, hanem zseniálisak – mondta Koltai. Végül másnap találkoztak, beszélgettek, vicces történeteket meséltek egymásnak és a rendező megígérte nekik, hogy egyszer még filmet csinál a témából.

A film producere Koltai fia, Koltai P. Gábor olyan híres színészeket nyert meg a forgatáshoz, mint a Kill Billből is ismert Michael Madsen vagy Vinnie Jones (Blöff, Kardhal, A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső). Emellett itt debütált először Jamelia angol R&B-énekesnő.


Kattintson a képre, nézze meg a bemutatót!
Fotó: Bozsó Krisztián

 

“Nem volt olyan esemény az utolsó harminc év magyar filmgyártásában, hogy a magyar színészek külföldi sztároknak ne csak kávét vigyenek be statisztaszerepben, vagy hogy Budapest ne Moszkvaként, Isztambulként szerepeljen egy nemzetközi produkcióban – mesélte a megnyitón Pindroch Csaba. –  Ezzel a filmmel nagy áttörés történt, mert Győzővel itt abszolút főszereplők vagyunk. Egy pillanatra se éreztük, hogy kevesebbek lennénk, mint ők, és ők se éreztették velünk, hogy mi senkik vagyunk.”

Pindroch Csaba azt is elmondta, hogy a Kill Billből is ismert Michael Madsennel nagyon baráti kapcsolatot sikerült kialakítania. Mindenkit ölelgetett, nagyon közvetlen volt. Egyszer a Novotel Szálló bárjában Pindroch megkérte Madsent, hogy meséljen a Kutyaszorítóban című szerepéről, erre eljátszotta előtte az egész jelenetet.

A rosszfiút alakító Vinnie Jonest már kevésbé barátságosnak írta le Koltai Róbert. Mint elmondta ő “egyáltalán nem kedves”. Minden éjjel átírta a forgatókönyvet, így elég sokat vitatkoztak a szövegén. Ám visszagondolva, a rendező elégedett volt a színésszel. “Ez a szép a filmezésben. Nem kell mindig egymás tenyeréből ennünk, hogy csodák történjenek.”

Szabó Győző szegedi élményeiről mesélt a Belvárosi mozi majdnem telt házas közönségének. “Most újra megdobbant a szívem, mikor a városba érkeztem. Azért a nagy sztárokkal végiglátogattuk a szegedi éjszakai klubokat. Hihetetlen tempót diktáltak, nem győztük követni.”


Ajánlott videó

Olvasói sztorik