Kultúra

A Buborékok nyerte a Vidék Színházak Fesztiválját

Szabad ülőhely nélkül és vastapssal zárta kapuit a Vidéki Színházak Fesztiválja.

A Thália Színházban szeptember 7. és 15. között rendezték meg a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen tizenkét vidéki társulat egy-egy előadását láthatta a budapesti közönség a színház színpadain. A programsorozat nyitóelőadása a Kaszás Attila díjátadó gála volt, mellyel a fiatalon elhunyt művész emléke előtt tisztelegnek a szervezők. Az elismerést idén Bányai Kelemen Barnának, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat színművészének adta a zsűri.

A fővárosi színházszerető közönség megtöltötte a nézőteret a Fesztivál 8 napján, így a Kaposvári Csiky Gergely Színház Szent család előadását pedig a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel kétszer is előadta a társulat.

A rendezvény sikere az igazi fesztivál hangulat létrejöttének is köszönhető volt, ugyanis idén az esemény már sokkal többet nyújtott, mint egy színházi seregszemle. A Nagymező utca ez idő alatt ingyenes szabadtéri és színházi programokkal, világzenei koncertekkel, kabaréval, és retro diavetítéssel várta az érdeklődőket.

A közönség vastapssal búcsúztatta a Vidéki Színházak Fesztiválját, melyen a Szalai Annamária, Csupó Gábor, Jakupcsek Gabriella és Makrai Sonja által alkotott zsűri a legjobb előadásnak járó díjat a Kecskeméti Katona József Színház, Buborékok című darabjának adta át. A legjobb férfi alakításért Pál Andrást a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Trió című darabjában nyújtott teljesítményéért, a legjobb női alakításért Lázár Katit, a Kaposvári Csiky Gergely Színház A szent család című előadásában való alakításáért díjazták. A zsűri különdíját a Miskolci Nemzeti Színház, Én és a kisöcsém című darabja nyerte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik