Kultúra

Évadnyitó színházi piknik

Szeptember 2-án, vasárnap 16 órától a Petőfi ligetben tartja évadnyitó rendezvényét a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. A közönséget színes programok egész sora várja, és meg­is­mer­ked­het­nek a következő évad előadásaival is.

A programok 16 órakor a Ludibundus kalandjáték-sorozattal kezdődnek, melyek Mátyás korát idézik meg: a játékban vitézi csaták, szellemi tornák részese lehet minden gyermek és felnőtt. Közben a Tekergőtéren az egyedi tervezésű és kivitelezésű játékokkal izgalmas és szórakoztató pillanatokat szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Szintén 16 órától az intézmény Aulagalériájában Farkas Zsuzsanna képzőművész kiállításának megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők, a megnyitó után pedig egy rövid színházi kulisszajárásra invitálják a nagyérdeműt, ahol a Bartók Kamaraszínház művészeinek és munkatársainak közreműködésével bepillanthatnak a színházi munkába és a színfalak mögé.

16.30-tól a veszprémi Kabóca Bábszínház Girgác Lacku című vásári bábjátékát nézhetik meg a gyerekek a szabadtéri színpadon. 17.30-tól már a nagyobbaké lesz a főszerep, hisz ekkor kezdődik Rudán Joe akusztikus koncertje a zenepavilonban, majd 19 órától szintén a szabadtéri színpadon a Bartók Táncszínház tart beavató táncszínházat a Tengertánc című mesejáték és a Magyar graffiti című táncelőadás kapcsán. A táncművészek után 19:45-től a Bartók Kamaraszínház prózai társulata lép színpadra. Produkciójukban már a 2012/13-as évad premierjeiből is láthatnak és hallhatnak ízelítőt, illetve egy tavalyi, nagysikerű előadásból, a Fiatalság, bolondság című zenés játékból adnak elő részleteket.

A programok sorát a szabadtéri színpadon 21 órakor kezdődő LGT-est zárja, ahol a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara tart koncertet az LGT együttes leghíresebb számainak feldolgozásából. Az est házigazdái a Bartók fiatal művészei: Tőkés Nikoletta és Csadi Zoltán.

A programok ingyenesek, sőt, a teátrum a változatos gyermek- és felnőtt programok mellett kvízjátékokkal, nyereményekkel, 10%-os bérlet-és 15%-os jegyvásárlási akcióval várja az érdeklődőket. A rendezvény rossz idő esetén sem marad el, eső esetén a programokat a Bartók Kamaraszínház épületében tartják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik