Kultúra

Karácsonyra itt J. K. Rowling felnőtteknek szóló könyve

j.-k(960x640)(1).jpg (j. k. rowling)
j.-k(960x640)(1).jpg (j. k. rowling)

A Harry Potter-könyvekkel világhíressé vált írónő új műve december közepén jelenik meg magyarul.

A The Casual Vacancy, amely az Átmeneti üresedés munkacímet kapta, egy angol kisvárosban tapasztalható társadalmi feszültségekről szól. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal” – olvasható az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben.

Az 512 oldalas könyv szeptember 27-én kerül az angol boltok polcaira. A könyv keményfedeles változatát húsz fontért (hétezer forintnak megfelelő összegért) szerezhetik majd be a britek, míg az elektronikus verziót nagyjából 12 fontért fogják kínálni a szigetországban. Magyarországon a Gabo Kiadó gondozásában jelenik meg a könyv.

A kiadó felidézi, hogy J. K.Rowling a Harry Potter kalandjairól szóló könyvsorozattal a világ egyik leghíresebb szerzője lett. 1997 és 2007 között 7 kötete jelent meg, amelyekből világszerte 450 milliónál több példány kelt el. A köteteket több mint 200 országban adták ki, és 8 nagysikerű film is készült belőlük.

J. K. Rowling számos díjat és kitüntetést kapott, többek közt a Brit Birodalom Érdemrendjét, Asztúria Hercege-díjat a Concordia, vagyis a béketeremtés kategóriában, a Francia Köztársaság Becsületrendjét és a Hans Christian Andersen-díjat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik