Kultúra

Eredeti Harry Potter-tárgyak kiállítása

A Harry Potter-filmek eredeti kellékeiből, díszleteiből nyílt kedden kiállítás a New York-i Discovery Time Square kulturális központban.

A Harry Potter: The Exhibition elnevezésű tárlat látogatói beleülhetnek Hagrid székébe, kipróbálhatják a Teszlek süveget, valamint a kviddics játékot, valamint végigsétálhatnak a Roxfort varázslóiskola nagy fogadócsarnokán.

Azokat a jelmezeket is meg lehet tekinteni, amelyekben Harry, Hermione és Ron – a J. K. Rowling regényfolyamából készült filmek főszereplői – életük első iskolai bálján vettek részt.

A kiállítás szeptember 5-ig várja a vendégeket, azt követően Seattle-be, Chicagóba, Bostonba, majd Torontóba költözik.

A nyári moziszezon legjobban várt filmjeként a legutolsó Potter-produkció, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. július 15-én kerül mozikba.

Rowling regényei világszerte 450 millió példányban keltek el. Az írónő londoni ügynöke hétfőn arról számolt be, hogy az írónő a regénysorozat e-könyvben történő kiadásán gondolkodik. Rowling korábban engedélyezte a könyvek digitális audio letöltését, de mindeddig elzárkózott az e-könyves változattól, pedig a rajongók már jelezték, hogy a 6-800 oldalas kötetek könnyebben kezelhetőek lennének digitális változatban. Egyes jelentések szerint az írónő az internetes kalózkodás miatt ódzkodott az e-verziótól, de illegális honlapokról már letölthetőek a regények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik