Kultúra

Otromba csúcsot döntött a ValóVilág

tévé (tévé, )
tévé (tévé, )

Bővelkedett ugyan az aggályos tartalmi elemekben az RTL Klubon sugárzott ValóVilág 5 című műsor, de a hatóságnak egyszer sem kellett szankciót alkalmaznia a kiskorúak védelme érdekében, mert a csatorna ezúttal magasabb korhatári besorolással és későbbi műsorsávban vetítette az egyes epizódokat –– derül ki a Médiatanács tanulmányából.

A hatóság honlapján is olvasható elemzés szerint a műsorelemzők a ValóVilág 5. indulásától valamennyi epizódra kiterjedően ellenőrizték a műsorokat. A vizsgálat kiterjedt az RTL Klub napi rendszerességgel közzétett adásaira, továbbá a Cool TV-n jelentkező programokra, a NekedValó című talkshow-ra és az éjszakai műsorsávban sugárzott BeleValóVilágra.

A tanulmány megállapítja, hogy a ValóVilág 5. továbbra is bővelkedett a formátumra jellemző aggályos tartalmi elemekben. Jócskán emelkedett például a trágár kifejezések gyakorisága. Az október 10–16-i héten például 49 trágár kifejezés jutott átlagosan egy adásra, ami a legmagasabb értéknek számított. Megdőlt a megelőző széria „csúcsértéke” is, ugyanis a 2011. október 3-i adásban összesen 81 trágár kifejezés hangzott el, ami azt jelenti, hogy a bejátszásokban áltagosan fél percenként volt hallható valamilyen durva kifejezés.

Jó hír viszont, hogy szankciókat egyszer sem kellett alkalmazni a műsort sugárzó csatornákkal szemben. A legutóbbi széria epizódjai ugyanis mindig este kilenc után és 16-os korhatár-besorolással kerültek adásba – derül ki a tanulmányból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik