Kultúra

A tévében: katonadolgok

Valós katonák rossz helikopterrel, vicces japán, szorult helyzetű elit- és lazább erkölcsű amerikai katonák érkeznek még.

20:00, National Geographic, Kalózok és katonák: helikopter nélkül
Ebben a sorozatban valódi katonák kalandjaival ismerkedhetünk meg, melyek sokszor kevésbé kalandosak, mint a filmeken, de mivel a tét is nagyobb pár millió dollárnál, sokkal bonyolultabb minden. A marconák most épp mászaki problémákkal néznek szemben egy fontos bevetés előtt-alatt.

20:05, RTL Klub, Kincs, ami nincs
Terence Hill ezúttal kincsmániást alakít, akinek még térképe is van a kincses szigethez, csak hajója nincs, ezért fellopakszik a Bud Spencer megformálta karakter járművére – persze a végén együtt kezdik meg szigetelős kalandjaikat, mely többek közt egy második világháborúban ott felejtett japán katona is jelent, aki azt hiszi, még tart a vérontás. Ne is erőlködjön senki, ez lesz a legnézettebb film a héten.

21:00, film+, Ragadozó
John McTiernan két év alatt két klasszikust is forgatott, ez az egyik, és a Drágán add az életed a másik – nem rossz teljesítmény, akkor sem, ha az(1988)óta olyan sok felejthetetlen filmet nem rakott le a rendező a mozigépész asztalára. A Ragadozó a maga idejében brutális film volt, egy latin-amerikai dzsungelbe érkező kommandós osztag túszokat kéne kiszabadítson paramilitáris erők karmai közül, de valami sokkal veszélyesebbre lel. Arnold Schwarzenegger vagy Carl Weathers mellett a fegyverek vitték el a prímet (az elfogyasztott lőszer mennyisége kis megfelel Magyarország éves muníciómennyiségének). Meg persze a ragadozó.

21:20, Viasat3, Sivatagi cápák
Ezek a katonák mehetnének haza, de inkább Irakban maradnának, hogy a zavarosban halásszanak – ám a valóság más, mint amire számítottak. David O. Russell (A harcos) 1999-es filmjében George Clooney és Mark Wahlberg mellett olyanok játszanak, mint Ice Cube vagy Spike Jonze rendező (John Malkovich-menet, Adaptáció).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik