Kultúra

Titkolóznak az új Batman-filmről

A denveri lövöldözés miatt hivatalosan nem árulják el mennyi bevétellel nyitott a sötét lovag felemelkedése.

A hollywoodi stúdiók a coloradói mozis tragédiára való tekintettel nem közöltek a hétvégén hivatalos adatokat filmjeik jegybevételéről, iparági bennfentes források szerint azonban A sötét lovag – Felemelkedés című filmre 160 millió dollárért (37,6 milliárd forintnyi összegért) váltottak jegyet az észak-amerikai nézők.

A Christopher Nolan rendezte harmadik Batman-film egy pénteki Denver külvárosában tartott vetítésén 12 ember halt meg és 58 megsebesült, amikor egy ámokfutó lövöldözni kezdett, a 24 éves tettest letartóztatták. A filmet forgalmazó Warner Bros. Pictures a produkció pénteki párizsi díszbemutatóját, valamint a jövő hétre tervezett mexikóvárosi és tokiói vörös szőnyeges premierjeit is lemondta, és közleményben fejezte ki együttérzését a lövöldözés sérültjeivel, valamint az áldozatok hozzátartozóival. A hollywoodi stúdiók a Warner Bros.-hoz csatlakozva visszatartották jegybevételeik adatait a hét végén. A mozis bevételeket közlő Rentrak sem adta ki az adatokat.

The Hollywood Reporter, a Los Angeles Times, a New York Times és más sajtóorgánumok az iparág bennfenteseire hivatkozva jelentették vasárnap, hogy a hagyományos, kétdimenziós technikával forgatott Batman-film 160-162 millió dolláros jegyeladással zárta a hétvégét. Ez a harmadik legmagasabb premier hétvégi bevételnek számít két háromdimenziós produkció, 207,4 millió dollárral debütáló Bosszúállók, valamint a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész 169,2 milliója után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik