Kultúra

Filmek 14-től 35-ig [Heti premierek]

A többiek pedig kicsit tanácstalanul tárják szét a kezüket a premierfilmek láttán, nem tudnak majd mit kezdeni a két nyári limonádéval.

Harmadnaposok

Kezd unalmassá válni a Másnaposok-másnaposság – oké, 2009-ben tényleg nagyot szólt a dolog, de azóta már volt második rész, amerikai pités osztálytalálkozó, már minden közepes amerikai-német „sztár” keze belelógott már valami folyékony sárgába, miután elfogyasztott az orrán át pár hektoliter sört, és kikezdett valamelyik egzotikus állatfajtával. ÉS tessék, most itt a Harmadnaposok, amely semmi mást nem tud, mint elindulni ezen a szélesre taposott ösvényen egy végképp mesterkélt és mérsékelten vicces történettel: David megismerkedik Daphne-val egy egzotikus nyaraláson, és hamar meg is kéri a kezét. Majd a fiú Angliába, a lány Ausztráliába tér vissza, hogy az esküvő előtt találkozzanak ismét a volt fegyencgyarmaton, ahol a lány családja a felső tízezer tagja, míg a fiú baráti társasága három bajkeverő-zűrös srác. A felek pedig épp az esküvőn lesznek egymásnak eresztve.A langyos élményen az sem emel, hogy az örömanyát egy bizonyos Olivia Newton-John alakítja, aki a Grease és Travolta óta felszedett pár kilót, de van még benne rakenról.

 

LOL

Aki nem tudná, a LOL, az a Laughing Out Loud, vagyis a hangosan felröhögni internetes kommunikációs rövidítés, esetünkben valami nagyon trendit akar jelenteni, mert a főszereplő lányt Lolának hívják, de mindenki csak Lolnak hívja, mert olyan életvidám meg csupa buli az élet vele, ahogy az a romantikus tinifilmek főszereplőivel Sophie Marceau-tól Tompos Kátyáig lenni szok. Lolt Miley „Hannah Montana” Cyrus alakítja, ezzel ajánlóm lényegi része le is zárult – aki ismeri-szereti, az már a mozi előcsarnokában vár, aki nem, valószínűleg kihagyja az éményt. Mert egy romantikus tinivígjáték sulival és szerelmekkel mindig ugyanolyan, pár édes dallal, naplóval, facebook-státuszokkal, üzenetekkel, csalódásokkal, szülői konfliktusokkal (Demi Moore az ügyeletes házisárkány, mert ma már egy amerikai átlagszülő nem nézhet ki úgy, mint Tábori Nóra vagy Tomanek Nándor – na jó, legyen Bajor Imre). A film előzetesét azonban érdemes minden érintett szülőnek megnézni, hogy tudja, tizenéves lánya (és tán fia is) miről fog beszélni-chatelni-sms-ezni-netezni-naplót írni a következő három hétben.

Itt nézhető meg a film előzetese

Ajánlott videó

Olvasói sztorik