Kultúra

Művészparadicsom lesz az Ördögkatlan

Lajkó Félix (Lajkó Félix)
Lajkó Félix (Lajkó Félix)

Rengeteg zene, irodalom, színház és bor lesz a villányi dombok között rendezendő Ördögkatlan Fesztiválon. Az esemény díszvendégei Franciaország és a Felvidék.

A fesztivál immár ötödik alkalommal költözik augusztus 1–5. között Dél-Baranya három kis falujába, Nagyharsányba, Kisharsányba és Palkonyára. Az idei díszvendégek között van Beck Zoltán a 30Y-ból, aki pólógyárat fog működtetni zenekarának tagjaival, valamint Rutkai Bori is, aki nemcsak éneklésre, hanem közös sütés-főzésre is készül. A hagyományokhoz híven a fesztiválon fellép a Quimby és a Kiscsillag, de a komolyzene- és a jazz-rajongók is kedvükre válogathatnak a pazar kínálatban.

A települések faluházaiban az idei színházi évad olyan kiemelkedő alkotásai várják a nézőket, mint a Caligula helytartója vagy a Vakság. A különböző workshopok között pedig lesz filmezés-fotózás, tánc, slam poetry, hímzés és főzőverseny is. Franciaország egyebek között egy cirkuszszínházzal, a Galapiat Cirque-kel, a Felvidék pedig számos határon túli fellépővel készül az Ördögkatlanra.


Lajkó Félix a tavalyin
Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI

Ez a fesztivál abban különbözik a többitől, hogy végtelenül gazdag programokkal és nagyon kedvező árakkal várja az igényes művészetek kedvelőit. A Katlan célközönsége a fiatalok mellett az alsó középosztály tagjai, akik számára egy gigantikus táborozás keretében, rendkívül jutányos áron nagyszerű szellemi és fizikai kikapcsolódást jelenthet a rendezvénysorozat. A fesztivált most már hagyományosan nagy számban látogatják például a pedagógusok az ország minden tájáról – mondta el a Hír24-nek Szemerédi Fanni, a fesztivál sajtófelelőse.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a családi programokra is: többek között Halász Judit és a Bóbita Bábszínház gondoskodik majd a legkisebbek szórakoztatásáról. Tíz év alattiaknak a fesztivál ingyenes.

Minden további információ a fesztivál honlapján található meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik