Kultúra

Teljesen kinyithat a Zöld Pardon

Megkapta a végleges működési engedélyt a ZP - tudta meg az üzemeltetőktől a Hír24.

A Rákóczi híd lábánál lévő szórakozóhely szervezői korábbra várták az engedélyt, hiszen már május legvégén beadtak minden szükséges kérelmet, ennek értelmében pedig 15 napon belül vagyis már június második hetében teljes üzemben működhettek volna.

Mostanáig ugyanis 1000 főben volt limitálva, hogy hány fő lehet a ZP területén. Az úgynevezett West Balkán-szabály miatt csak ezer embert engedtek be az egyébként biztonsági szempontból kifogástalan helyre. A koncertek egy hónapja mennek és egyre másra alakultak ki tömegjelenetek a Rákóczi híd körül. 

A hely teljes befogadóképessége 6000 ember, amelyet a ma esti, vagyis a Sex Action-koncerttől ki is használhatnak. Az első 500 vendéget egy sörrel meg is vendégelik közölték.

Vége a kálváriának?!

A ZP-t engedély nélküli építési tevékenység és a szakhatósági állásfoglalások hiánya miatt nem engedték megnyitni még áprilisban. Az üzemeltetők gyorsan kértek egy új eljárást, amelynek illetékeséül a korábbi elutasító végzést kiadó XII. kerületi hivatal helyett egy másikat kértek és kaptak az V. kerület személyében.

Az engedély nélküli építkezés mellett legalább ilyen súlyos problémát jelent(ett) a német tulajdonban lévő Infopark közelsége is, akik nem örültek, hogy a fülükben dübörög majd a basszus. Számos multinacionális cégnek van itt irodája, a többi közt a légitársaságokat kiszolgáló Luthansa Systemsnek, a Magyar Telekomnak, az IBM-nek, az informatikai rendszerekkel dolgozó IT-Services Hungarynak és a Nemzeti Innovációs Hivatalnak. Az irodapark vezetősége több fórumon is támadta a ZP engedélyezését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik