Belföld

Kinyithat a ZP

Kinyithat pénteken a Rákóczi híd lábánál álló Zöld Pardon.

A szerdai napon az üzemeltetők azt közölték Facebook-oldalukon: A nyitásunkkal kapcsolatos legutolsó csatolmány legutolsó csatolmányát is beadtuk az eljáró hatósághoz. Ha minden jól megy, napokon belül nyithatunk!

Ennek értelmében tehát, ha a hatóság másképp nem dönt és megadja az engedélyeket a szórakozóhelynek, akkor – ha nem érkezik fellebbezés 15 napon belül – megnyithatna teljes körűen a ZP. Esetükben a beharangozott pénteki nyitás – amelyről az Origo számolt be – egyelőre maximum 1000 fős közönségre értendő, ekkora létszámnál ugyanis nem kell hatósági engedély. A hely teljes befogadóképessége legalább 5000 ember.

A ZP-t engedély nélküli építési tevékenység és a szakhatósági állásfoglalások hiánya miatt nem engedték megnyitni még áprilisban. Az üzemeltetők gyorsan kértek egy új eljárást, amelynek illetékeséül a korábbi elutasító végzést kiadó XII. kerületi hivatal helyett egy másikat kértek és kaptak az V. kerület személyében.

Az engedély nélküli építkezés mellett, legalább ilyen súlyos problémát jelent(ett) a német tulajdonban lévő Infopark közelsége is, akik nem örültek, hogy a fülükben dübörög majd a basszus. Számos multinacionális cégnek van itt irodája, a többi közt a légitársaságokat kiszolgáló Luthansa Systemsnek, a Magyar Telekomnak, az IBM-nek, az informatikai rendszerekkel dolgozó IT-Services Hungarynak és a Nemzeti Innovációs Hivatalnak. Az irodapark vezetősége több fórumon is támadta a ZP engedélyezését.

A Park nyitva

A ZP melletti másik “problematikus” hely a Budapest Park a múlt héten végül megkapta a működési engedélyt. A közel 12 ezer fős szórakozóhely a mostani ZP állapothoz hasonlóan csak korlátozottan volt nyitva hetekig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik