Kultúra

Népítélet: a királyi tévé a csúcson

Focival, Forma-1-gyel jutott el a csúcsig az m1, ám a Híradóját megint kevesebben nézik.

Pezsgőt bonthatnak az MTVA-nál, a focinemzet a múlt héten úgy döntött, ő bizony a negyeddöntőket fogja nézni. És így is lett. Az m1 mind a négy negyeddöntővel lenyomta a nagy kertévéket, csak félórákra tudott az RTL Klub 21:00 és 21:30 között a legnézettebb csatornává válni, természetesen a Barátok közt idejére. De ekkor is minimális volt a különbség, és ha a kocsmai egy tévé-átlag ötven néző felállást is berakjuk a modellbe, akkor lehet, hogy ezeket a félórákat is csak a népszerűségmérő módszertan hibájának köszönheti az RTL Klub (kivéve a szerdai nagy barikköztös tarolást (1,23 milló néző), mert akkor nem volt meccs).

Ami érdekes, hogy ezek a 1,1-1,2 milliós nézőszámok csodás időben és a négyből három silány, egy jó meccs felállás mellett jöttek létre. A két erős csapatot (spanyol-német) nem izzasztották meg ellenfeleik, a portugál meccs harcos, de nem túl magas színvonala sem volt olyan jó hírverés a focinak, egyedül az olasz-angol volt negyeddöntőhöz méltó – de most mindenki focilázban ég.

Meg Forma-1-es lázban is, az m1 másik adu ásza a Valenciai Nagydíj volt, ami viszont tökéletes szórakozás volt, izgalmas, fordulatos, 890 ezres nézőszámmal, ami vasárnap ebédidőben kiugróan jó (a konkurenciát 100-200-250 ezer ember nézte).

Ami viszont érdekes, hogy a nagy focilázból az m1 Híradója nem tudott profitálni, a legnézettebb adást is csak 591 ezren látták szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik