Belföld

Leváltották a közmédia hírfőnökét

A posztot eddig Kakuk L. Tamás töltötte be. A hírgyártását mostantól a híradós műsorvezető Gulyás István felügyeli.

Az Index cikke szerint a lépés mögött az áll, hogy az MTI június elseje óta hivatalosan is integrálódott az MTVA-ba. Megszűnik az MTI Hírcentrum, a terület eddigi főszerkesztőjét Kakuk L. Tamást pedig leváltották. Rá feltehetően más feladatot bíznak az alapnál.

Hogy Gulyás Istvánt ki pótolja majd a Híradóban és a július közepén nyári szünetre menő Az Estében még nem tudni. Hétfőn még ő vezette mind a két adást.

Az MTI Hírcentrum megszüntetése az Iindex szerint nemcsak az összevonás miatt következik be, hanem azért is, mert az elmúlt időszak híradós botrányai – Lomniczi-ügy, Opera előtti tüntetés – a vezetés számára is nyilvánvalóvá tették, hogy zavart okoz, ha két, egymástól független intézmény vezetői utasíthatják a jogilag máshoz tartozó munkatársakat.

Gyulás István a köztévében kezdte pályafutását, ahol a Híradó főszerkesztői posztját is betöltötte. Ezután a Hír TV hírigazgatója, majd a 2005 szeptemberében bejegyzett Echo TV vezérigazgatója lett, ahol 2006 decemberéig dolgozott. 2010 szeptemberében került vissza a köztévébe, ahol vele indították újra a korábban M. Kiss Csaba által vezetett Szempontot. A Szempont új verziója azonban korántsem volt olyan sikeres, mint előtte, az utolsó adást a 18-49-es korosztály alig 1 százaléka követte. A műsort 2011 áprilisában megszüntették, Gulyás azután megkapta az este félnyolcas Híradó és Az Este egyik műsorvezetői posztját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik