Kultúra

Cseh sörök és finom falatok Kapuváron!

Főzőverseny, remek cseh sörök, finom falatok és színes programok várják június 29. és július 1. között a kapuvári Cseh Sörnapokra látogatókat.

Június 29-julius 1.

Az események helyszíne a Hany Istók Kerékpároscentrum előtti tér (Hidászi utca), autentikus cseh csapolt sörökkel (Bernard, Primator, Eggenberg és tsaik) és ételekkel (csülkök, knédlik, kolbaskák és tsaik).

Programterv:

Péntek, 18 óra: Megnyitó
Hámori György polgármester és Helena Bambasová, Csehország magyarországi nagykövete részvételével csapra verik az első hordót.Később: a kapuvári művészeti csoportok bemutatója.

Szombat, 10 óra:
Bogrács főzőverseny csak rábaközi ételekkel (jelentkezés péntekig: 30/9360-
865)
5 kg sertéscombot biztosítunk a versenyzőknek. Nevezési díj nincs!

I. helyezett: prágai hétvége 2 főre
II. helyezett: Svejk c. színházi előadás és kétfős vacsora a Ferdinand cseh éteremben Budapesten
III. helyezett: egy korsó sör minden sörből

A csapatok főztjét neves szakácsok rangsorolják, ingyenes kóstoló. A sörnapokon a 2010-es és 2011-es világ legjobb sörének választott Primátort is csapoljuk, valamennyit cseh módon (sűrített levegővel).

Kóstolók reggeltől estig: tokaji ötputtyos sörkoktél, többféle Becherovka, Sligovica, Borovicka, különleges sörök és ételek a sátorban cseh kocsmazene, harmonikással, klezmer zenekarral, de te is kihozhatod a gitárod. 18 óra körül Koltai Róbert is csatlakozik a sörözőkhöz. Vasárnap délelőtt kapuvári csoportok fellépése, délután Jó ebédhez szól a nóta:cigánymuzsikusok a sátor alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik