Kultúra

Hódmezővásárhely szakrális élete

24.hu
24.hu

2012. 06. 17. 14:48

A IX. Vásárhelyi Fotószimpózium anyagából nyílt tárlat július 1-jéig látható az Alföldi Galériában.

Templomok és templomtornyok, temetők és sírok, kegytárgyak és vallási életképek jelennek meg azon a kilencvenkilenc fotográfián, melyeket a 2011. évi fotószimpózium meghívott művészei készítettek Hódmezővásárhely szakrális életéről.

Egy híján száz, gyönyörűen komponált, művészi igényű fényképfelvételen jelenik meg Hódmezővásárhely vallási életének sokszínűsége: “Isten házainak” különleges részletei, valamint a hívő emberek mindennapjai.

A fotográfusok alkotásain nemcsak a templomok és sírkertek épített és tárgyi környezete kap helyet, hanem
objektív elé kerültek a különböző egyházi szertartások, körmenetek, esküvők és keresztelők is.

A fotószimpóziumok évről-évre bizonyságul szolgálnak, hogy milyen gazdag öröksége is van Hódmezővásárhelynek. Az itt alkotó fotográfusok pedig “messziről jött emberként” olyan részleteket fedeztetnek fel a város épített, szellemi és emberi kincseiben, amelyek mellett a “mindennapok rohanásában” elmenvén, fel sem tűnik, hogy micsoda érték és szépség lakozik Vásárhelyen.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.