Kultúra

A tévében: balhé

Véget ér az Éden Hotel 2, leszámol a maffia, Frenk Drebin is megfogja az utolsó bűnözőt, egy parasztlány pedig egyre nagyobb bajba kerül.

21:00, film+, Becsületkódex
A két Taxi-filmmel befutott Samy Naceri ebben a filmben sem Korán-tudóst játszik: egy bandavezér alakítása tapad a kezéhez, aki a főszereplő Samuel Le Bihan által megformált, börtönből frissen szabadult Dris-t kéne visszacsábítsa a bűnözés ösvényeire. Dris öccse ráadásul összetűzésbe is kerül a rivális maffiával, de a dolgok régimódi elintézésére nincs már mód – változnak az idők.

21:20, TV2, Csupasz pisztoly 33 és 1/3
Nyögvenyelősen poénkodó, erőltetett cím, és, ne szépítsük, Frank Drebin felügyelő trilógiájának utolsó darabja már fáradt, görcsös, izzadságszagú, akár egy lábszár a maraton utolsó öt kilométerén. De azért mégiscsak Leslie Nielsen és Priscilla Presley és az azóta vállalhatatlanná vált O. J. Simpson játssza benne a főszerepet, hogy a néhai, szegény Anna Nicole Smith-t meg se említsem. Drebin nyugdíjba vonul, de nem hagyják békén a kollégái, állandóan a segítségét kérik, így beleveti magát egy újabb ügybe: egy Oscr-átadóra időzített bombamerényletet kell meghiúsítania. 

21:20, Viasat3, Éden Hotel 2, finálé
Aki Drebin helyett valami másra vágyik, megnézheti, hogy végül ki nyeri az Éden Hotel főnyereményét. Ez a műfaji is bejáratós lett, minden szereplő tudja már, mit lehet, mit nem, emlékezhetünk, hogy még a legelején hullott ki egy meggondolatlan személy azért, mert a felvidéki lányt leszlovákozta. De ahogy a VV-ban sem nyerhetett roma, a kisebbségi magyar lány is kihullott. A többi néma csend és testrészek, hát lássuk, ki nyeri a nagy pénzt. 

23:05, m2, Dada
Bródy Sándor drámájának az alapja egyfelől a szerző szociális érzékenysége és igazságérzete, ami korának női sorsai felé fordította, másfelől az a hazugsághalmaz, ami minden társadalomban folyton jelen van – épp a 19. század végén például a cselédlányok, a falusi, fiatal nők, akiket karrierrel, a felemelkedés lehetőségével kábítottak, sokszor találták magukat kihasználva, kisemmizve, elveszítve a becsületüket, rosszabb esetben pedig még teherbe is estek. Ez történik Bolygó-Kiss Erzsébettel is, gyereke apja viszont legalább megpróbálja jóvá tenni bűnét: a szülés után el akarja helyezni a nőt Budapesten dadának. Éppenséggel a volt szeretőjének gyerekéhez. A lány beletörődik sorsába, de az új családnál kikezd vele a családfő, ezért menekülnie kell. Meg tud állni a lejtőn? Az 1987-es tévéfilm főszereplője a fiatal Kubik Anna, Pécsi Ildikót, Hirtling Istvánt és Tahi Tóth Lászlót is láthatjuk a főbb szerepekben, a rendező pedig Léner Péter – az operatőr pedig a műemlékekért is aggódó Ráday Mihály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik