Kultúra

Megbukott az RTL sztárja

Alig két hónap alatt majdnem megfeleződtek a Legyen ön is milliomos nézőszámai.

Négy év szüneteltetés után idén tavasszal döntött úgy az RTL, hogy feltámasztja, haló poraiból a Legyen ön is milliomost. Nem ez volt az első próbálkozás. Amióta a „kvízmester” Vágó István elhagyta a műsort, a csatorna tulajdonképpen csak vergődik a formátummal. Olyan kalibert, mint Vágó nem sikerült találni a híres székbe. Az a majdnem 9 év, amíg ő vezette a játékot, szinte töretlen siker volt. Sorra döntötte a nézőcsúcsokat, és egy ország beszélt a milliókat nyerő postásról.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Az első bukás

Aztán három éve Fábry Sándor ült a műsorvezetői székbe. Az RTL Klub azonban, nagyon elszámította magát, a most a köztelevízión 18 millióért műsorozó show-mannal. Sokak szerint azért kellett éveket várni a játék újraindításával, hogy elfelejtsük azt a mérhetetlen bénaságot, amit Fábry produkált, mint játékmester. Az sem mentette meg a nézettséget, hogy Fábry „celebeket” ültetett a székbe. Egy rövid sorozat után ezt belátta a csatorna is, és elköszönt tőle.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Még a fogát is

Aztán jött mindenki Fridije. A bulvár lapok szerint Sándor nem csak fogyókúrát vállalt egy kis fényért a képernyőn, hanem még a fogait is rendbe rakatta, meg talán egy kis plasztika is történt. Igaz ez utóbbit csak suttogják a szakmában. Azonban úgy tűnik, hogy ez sem volt elég. Meg az sem, hogy Friderikusz egy a saját karakterétől is kicsit távolálló szerepbe bújt. Vágóval ellentétben nem fejből vágta a válaszokat. Rendszeresen jelezte, hogy ő ugyanolyan tudatlan, mint a játékos. Sőt.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Hátha

Az első adás egész jól szerepelt a 18-49-es kereskedelmileg fontos célcsoportban. Este fél 10-kor egy 26 százalékos SHR komoly eredmény. Pláne, hogy a végén a Fábryval forgatott részek messze elmaradtak ettől a számtól. Innentől kezdve azonban szinte egyenes vonalú az esés. Hiába heti pr a lapokban és a sok promó a Barátok közt előtt. A műsor 10 adás alatt elvesztette a nézőinek durván felét. A múlt héten 280 ezer ember volt kíváncsi a műveltségi vetélkedőre és Sándorra.


Nagyobb méretért kattintson

Irány a kettes

Az RTL2-t tavasszal indították volna, de a csökkenő reklámbevételek miatt halasztottak. Most azonban már biztosan lehet tudni, hogy indul az új program, ahol Fridi igencsak díszes társaságba kerül, mint húzóarc. Az új tévén fut majd Delhusa Gjon párkereső műsora, de úgy tudjuk, hogy a Való Világ 6 is ide kerül. Itt nem a TV2 lesz a konkurencia. Inkább a kisebb kábeltévék meg a közszolgálat. Igaz ez utóbbit elverni nem olyan nagy feladat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik