Szórakozás

Friderikusz „betegei” még nevetnek is

A stábtagok nem titkolják, eleinte tartottak Friderikusz Sándortól, aki a munkában közismerten maximalista, de a Legyen Ön is Milliomos! forgatásain megtapasztalták, hogy az ismert televíziós kedves és laza, persze ha munkáról van szó, tényleg nem ismer tréfát.

Egy héttel ezelőtt a Hír24 névtelen stábtagokra hivatkozva ugyan azt latolgatta, hogy esetleg megbukhat Friderikusz az új szerepkörben, a most megkérdezett és nevüket vállaló munkatársak viszont úgy vélik, ez nem volt több mint rosszindulatú találgatás. Senki nem kívánta ugyan összehasonlítani Friderikusz Sándort és Vágó Istvánt, de óhatatlanul adódik a kérdés, másként csinálja-e a Milliomost az új műsorvezető, mint a régi? A stábtagok mind egyetértenek abban, hogy bár a két műsor – a kötött licenc ellenére – különböző,  Friderikusz Sándor és Vágó István is profi.

Dudás Attila berendező egy hasonlattal próbálta megmagyarázni a két tévés közötti különbséget: „Ha a forgatást műtétként fogjuk fel, akkor azt mondanám, a beavatkozás mindkettejük kezei között is profin sikerült, ám amikor Friderikusz betegei felébrednek, még nevetnek is.”


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Kovács Gabriella rendező is elismerte, hogy a felújított vetélkedő szórakoztatóbb lett. Míg a Vágó-féle Millimos tudásalapú kvízjáték volt, Friderikusz egy korszerűbb, viccesebb, talkshow elemekkel vegyített vetélkedőt hozott létre. Azt mondja, biztosan érzi, hogy a korábbi rosszindulatú híreszteléssel ellentétben ebben benne van a siker, amiről szerdán este már saját szemünkkel is meggyőződhetünk, hiszen ekkor kerül az RTL Klub műsorára a Legyen Ön is Milliomos! legújabb szériájának első epizódja, ezúttal már Friderikusz Sándorral.

Hajdu Mona rendezőasszisztens azt is elmesélte, hogy Friderikusz Sándor szerette volna alaposan megismerni a játékosok személyiségét, igyekezett feloldani a bennük lévő szorongást. Bár a játék ezúttal is ugyanolyan komoly volt, mint régen, a kérdések sem lettek könnyebbek, a szereplők mégis sokkal többet nevettek. A stábtagok azt mondják, időnként potyogtak a könnyeik Friderikusz Sándor poénjaitól, aki ráadásul annyira felkészült volt, hogy szinte semmivel nem lehetett megfogni.

Dudás Attila kezdő műsorvezető kora óta ismeri Friderikusz Sándort, ők ketten 25 évvel ezelőtt már Nyíregyházán is dolgoztak együtt. Állítása szerint már akkor is látszott rajta, hogy nagyon tehetséges, de azóta ráadásul profi is lett, mindent elsajátított, amit a tévézésről tudni kell. És bár a Legyen Ön is Milliomos! esetében csak műsorvezető teendői lettek volna, mégis figyelt mindenre, hogy semmi ne kerüljön a nézők elé, amíg az nem tökéletes.

A stábtagok azt jósolják, hogy a felújított kvízműsornak felfelé ívelő nézettsége lesz. Ha az emberek rákapnak az új ízvilágra, nem tudnak majd betelni vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik