Kultúra

A tévében: kételyek

Az ember nemcsak vőlegényében bizonytalanodhat el, de még az identitásunk, a dél-amerikai ragadozó halak mérete, az univerzumok száma sem biztos.

21:20, TV2, Spancserek
John Hamburg neve nem sokaknak ismerős, de ha azt mondom, hogy ő az Apádra ütök-filmek forgatókönyvírója, a Derült égből Polly rendezője, már sokak szája húzódik mosolyra. A Spancserek is az ő filmje, és egy kissé merev, de sikeres ingatlanügynök (John Rudd) az egyik főhőse, aki épp az esküvőjére keres egy tanút. Az újdonsült haverja épp az ellentéte (Jason Segel), és a két férfi olyan jól összepasszol, hogy a menyasszony (Rashida Jones) lassan féltékeny lesz.

21:25, RTL Klub, Megapiranha
A csatorna híres B-filmes felhozataláról, de ez a film a mai nap második vígjátéka, jóllehet akaratlanul. A piranhás filmek általában nem a filmtörténelem legemlékezetesebb darabjai, ezt a tévére készült alkotást az IMDb-s közönség, 2600-nál is több néző 2,6-os érdemjeggyel értékelte, amivel ép kiszorult az adatbázis 100 legrosszabb filmjének listájáról (ahol jelenleg az Álom.net a hetedik!). Két zsarunak kell megálltani a címbéli vadállatokat, nehogy felfalják az USA-t  – akinek kemény napja volt, ki ne hagyja, ellazul tőle. 

23:00, National Geographic, A kozmoszon túl: Univerzum vagy multiverzum?
Univerzumunk felfoghatatlanul nagy, így tulajdonképpen nem nagy feladat elgondolni, hogy nem csak egy van belőlle, hanem végtelen sok. Hogy ez az elgondolás, a multiverzum-elmélet milyen elméletei alapokon nyugszik, és milyen érvek szólnak ellene vagy mellette, megtudhatjuk a műsorból. 

23:25, m1, Magamra találva
Anyja terrorizálta, alkoholista, önállótlan ügyvéd – Derric Hall ilyen, és sok sorstársa van. De csak neki adatik meg, hogy az egyik reggel egy nagymenő bűnözőként ébredve kapja meg az esélyt a változtatásra egy alternatív univerzumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik