Kultúra

Irány a Bregyó május elsején!

Idén is lesz nagy sporttalálkozó, a fehérvári sportolók és sportkedvelők közös majálisára szabadidős programok egész sorával várják az érdeklődőket a Bregyóba.

Az esemény ismét nagy, közös felvonulással kezdődik, a sportegyesületek látványos bemutatkozását szolgáló menet a Palotai úti Petőfi szobortól indul május 1-én 9.30-kor. A székesfehérvári egyesületek versenyzői saját színeikben vonulnak a Bregyó közig, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja majd meg a majálist. Akárcsak tavaly, a nagyszínpadon a nap folyamán bemutatkoznak a város sportéletének szereplői.

A rövid beszélgetéseknél hangsúlyosabbak lesznek a bemutatók, amelyek nagy része a közönség bevonásával zajlik majd, ismét lesz lehetőség együtt tornázni, táncolni, mozogni az érkező csoportokkal. A színpadon délelőtt látható lesz többek között Katus Attila korábbi aerobic-világbajnok, aki reggeli „testébresztőre” biztatja a fehérváriakat. A zenei programok sorában délután fellép Wolf Kati, majd a The Flippers zenekar koncertje zárja a színpadi műsort. Eközben szerte a Bregyóban a sportágak tucatjaival találkozhatnak, vagy éppen ismerkedhetnek meg a kilátogatók. A székesfehérvári önkormányzat megbízásából a Sportmajálist rendező Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. igyekezett a fehérvári sport minden egyes szegmensét lefedni a programmal, így jelen lesznek a fehérvári nagy múltú, ismert és sikeres sportklubok ugyanúgy, ahogy a legújabb sportegyesületek is, miközben a közönségnek a sportcentrum területén a legkülönbözőbb sportokat lesz alkalma akár verseny keretek között is kipróbálni.

Ekkor zajlik majd a Streetball Majális, lesz foci, görhoki kupa, kerékpáros akadályverseny, kötélhúzás. Lesz lézerlövészet, falmászás, gokart, elektromos kerékpár kipróbálási lehetőség. A bemutatók sorában rögbitől a repülő-bemutatón át az agility kutyashow-ig terjed a kínálat, de megtekinthetik az érdeklődők Matók Ádám rallyversenyző szervizfurgonját és versenyautóját is.

A csónakázó tavon kishajók bemutatója, kipróbálása zajlik, lesz hajómodell-kiállítás. Az Egészségsátorban ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt a jelentkezők. A Sportmajális sajtótájékoztatóján Brájer Éva alpolgármester elmondta, a tavaly indított Bajnokok Városa program nemcsak a profi sportolók és klubok sikereit, hanem a sportot szerető és űző székesfehérváriakat is „megjeleníti”. Közösségteremtő erő a sport, ezt még a mostoha időjárási körülmények között rendezett első sportmajális is bebizonyította.

Most pedig, a várt szép időben még több családot, sok gyereket várnak a Bregyóba, ahol akár életre szóló kapcsolatot is köthetnek a fiatalabbak valamelyik sportággal. A megjelenő sportolók, példaképek pedig erősíthetik az összetartás érzését, hiszen ők is Székesfehérvár polgárai, a mi bajnokaink.   A most bemutatkozó fiatal fehérvári egyesületek képviseletében Dormán Bertalan a Slackline, Pipó Péter pedig a Kötélhúzó Egyesület részéről volt jelen a sajtótájékoztatón. Ők új szimpatizánsokat, esetleg tagokat szeretnének megnyerni maguknak a majálison, a fehérvári sportpaletta legfrissebb színeiként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik