Kultúra

A tévében: utak mennybe, pokolba

Hol fog úszni Cseh Laci az olimpián? Mit oszt meg velünk Ben Johnson egykori doppingoló sprinter? Al Pacino megmenekül? Hol a Pamela Anderson?

21:00, Discovery Channel, Mérnöki tárgyak – a londoni olimpia vízistadionja
Itt az idő, hogy kicsit közelebbről megismerjük a nyári olimpia helyszíneit, főleg, ha azok mérnöki szempontból is érdekesek, tetszetősek, lenyűgözőek. Az úszás helyszínét remélhetőleg kedves emlékek fogják még jobban a szívünkhöz tapasztani, de addig is lássuk, hogy épült meg ez a kicsit cápára, kicsit delfinre, kicsit egy szétfolyó vízcseppre emlékeztető épület.

21:20, TV2, Kismocsok
Emlékeznek még, valamelyik valóságshow-ban szerepelt a film címével megegyező nevű leszbikus játékos, épp akkor aktuális botránykő – akkor valamikor a végén kiesett, ma már külön műsora, házasságközvetítő irodája, tisztítószer-márkája lenne, hát igen, ennyit fejlődött idehaza a kapitalizmus meg a kultúra. No, de ez a film nem róla szól, hanem egy hasonlóan alulról induló karrier alanyáról, David Spade-ről, aki volt takarító, aztán dolgozott szövegíróként tévés szórakoztató show-kban, majd végül önálló műsora lett. Hasonló a története a filmnek is, ahol kis fazonigazítással magát alakítja Spade – a haja akár egy lengyel metroszexuálisé, a neve pedig Joe Dirt, azaz Mocsok Józsi. Érthető tehát a magyar cím, és azért nagyon intellektuális humorra senki ne számítson. 

21:30, m1, DTK
A Fábry Show-t lassan leküzdő, nőiesebb, kedvesebb (és nem olyan gyomorforgatóan alpári és persze pártos) DTK ma esti adásában az a Ben Johnson lesz a vendég, aki 1988-ban hatalmas világcsúccsal lett első a szöuli olimpia 100 méteres síkfutó számában, majd kiderült, hogy doppingolt. Ezek után újrakezdte, újra lebukott, próbálkozott futballkarrierrel – a részletek majd elmondja ő maga. 

23:00, m1, 88 perc
Pörgős thriller ez Al Pacinóval a főszerepben: igazságügyi szakértőt alakít, aki óra alatt kap egy üzenetet: már csak 88 perce van hátra az életéből. Az idő műlik, neki pedig rá kell jönnie, ki miért akarja megölni. Sőt: a mobilja felrobban, autójának gumija kilyukad. Vajon kitalál ebből a halálos csapdából?

0:25, Duna TV, Koncertek az A38 hajón – Zuboly
Igazi magyar etnozene ez, amely végre nem a múltba ragasztva jelenik meg, hanem keveredve a mai városi zenecsinálással, a beatboxszal, dobbal, gitárral. Feldolgozások, átköltések, igazi, üdítő népi humor jellemzik a Zuboly zenéjét, melyet Ágoston Béla szaxofonos, MC Busa énekes-beatboxos, Hock Ernő bőgős és Benke Félix szájharmonikás dob össze a sparhelten. És olyanokat irkálnak össze, mint hogy “Kiment a ház az ablakon, benne maradt a vénasszony, kezében egy Smith & Wesson, hol a Pamela Anderson?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik