Kultúra

Népítélet: társaságban nem valljuk be, de nézzük: mi az

A friss műsorok száma fogy, de úgysem vagyunk válogatósak.

Nem túl biztató a magyar tévézés közeljövőjére gondolni, ha már a legsikeresebb RTL Klub is leépít jobbról-balról, egészen a főműsoridőig mindent, ami kis pénzbe kerül. Ez azt jelenti, hogy a zászlóshajók mellett nem maradnak kisebb érdeklődésre számot tartó friss műsorok. A legnézettebbek pedig tudjuk, hogy az: X-faktor, VV5, Barik közt.

Így akik edig is sopánkodtak a média elhülyülése okán, most majd megkettőzhetik sirámaik frekvenciáját. A magyar valóságra rímelve a tévék is csak az egyre szükségesebbre költenek.

Amiből az X-faktor mindig is kimagaslott. A héten sem adta kétmilliónál alább, 2,18 millió nézővel toronymagas első. A ValóVilág5 is egyre acélosabb, ahogy a műsor szerkesztői növelik a botránydózist, a vasárnapi műsorfolyamban a Napló és az RTL-es Esti Híradó még fej fej mellett, 1,3 millió körüli nézettséggel állt, a VV5 elejére hirtelen leugrik a nézőszám 1,1 millióra, míg a Tények viszi föl a TV2-t 1,34-re, de a nézők A Spiderwick-krónikákról lassan átpártolnak máshová, és a VV5 ezzel egy időben jön föl: este 22:00-ra 1,44 millión áll, míg a TV2 beesik az egymilliós határ alá.

A VV5 tehát rendszeresen veri a versenytársat, nem véletlen, hogy három adás is szerepel a legnépszerűbb 30 között. (Az m1-en az ünnepi, 23-i Híradót még 591 ezren nézik, aztán Pozsgai Zsolt: Szeretlek, Faust című játékfilmje meredek zuhanásba kezd, és csak 86 ezren bírják ki a végéig.) Az Összeesküvők folyamatosan kap ki a vele egy műsorsávban lévő RTL Klubos műsoroktól. 

Az m1 húzó műsorai továbbra is ősrégiek, a Kékfény és a Híradó (23-24. hely, 5-700 ezer néző), az újak közül a DTK a jóval kisebb körben fogható m2 műsorával megegyező nézőt vonzott 300 ezer körül (amely aztán egy óra alatt százezerrel lett kevesebb), a Maradj talpon! nézettsége pedig bár emelkedő tendenciát mutat (műsoronként naponta tízezerrel több néző), 360 ezerig tud csak felmenni. Ám a 30-as lista utolsó helyén álló Showder Klub is ötszázezren áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik