Szórakozás

Kína nem kap Kate Winslet melleiből

A háromdimenziós filmeket általában azzal szokták reklámozni: olyan élethűek, hogy szinte meg akarja érinteni őket az ember.

Kínában ez viszont nem feltétlenül pozitívum, a Titanic 3D-s változatát ugyanis éppen arra hivatkozva cenzúrázták, hogy nem szeretnék, ha a nézők nyúlkálni próbálnának. A történelem legismertebb hajókatasztrófáját feldolgozó film egyik jelenetében a Kate Winslet általmegformált Rose meztelenül áll modellt egy portréhoz Leonardo DiCaprio karakterének, Jacknek, és a mozirajongók közül sokan épp emiatt voltak kíváncsiak az új verzióra, a távol-keleti ország illetékes hatósága azonban attól tartott, hogy az élethű látvány túlságosan is feltüzelné a nézőket, így a képsorokat inkább megvágták.

A hivatalos közlemény szerint ha a háromdimenziós mellek nyúlkálására ingerelnek valakit, az megzavarhatja a többiek moziélményét, ezért ezektől a képektől inkább eltekintenek. „Nem szeretnénk, ha nézeteltérés támadna a nézők közt, mert arra törekszünk, hogy a moziban jól megférjenek egymás mellett az emberek. Így amellett döntöttünk, hogy a meztelen jeleneteket kivágjuk” – mondta el egy hivatalnok.

A cenzorok intézkedése a mozilátogatókat a film megnézésétől nem tántorította el, ugyanis a Titanic új változata minden idők második legnagyobb bevételét termelte ki az országban a bemutatója napján. A húzásnak azonban ellenzői így is akadnak, főként az interneten, ahol egy névtelen kommentelő például azt írta: „Nem a 3D-s jéghegyre vártam 15 évig, hanem a 3D-s cicikre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik