Kultúra

A tévében: a múlt példája

Tanuljunk a múltból túlélési stratégiát, szülői megértést, szerelmet, és nézzük meg, hogy fejtik a múltat a bányászok.

20:40, m1, Hofélia
Lehet, hogy sokaknak ma már túl könnyű, ahogy Hofi Géza nevetett a hatalmon (nemcsak a kádárin, az antallin, a hornin, az orbánin is), de lehet, hogy így kell csinálni, nem hagyni, hogy a politika ennyire lenyomja, humortalanítsa a társadalmat, még ha húsba vágó dolgok történnek is. Egy kis felülnézet, kívülállás mindenképp növeli a túlélési esélyeinket. Az m1 vélhetően e heti legnépszerűbb műsora lesz ez.

21:05, Duna TV, A nap vége
Nehéz jobb ajánló sorokat találni ehhez a Bergman-filmhez, mint a rendező saját szavait: “Most sem tudom és akkor sem tudtam, hogyan akartam kérni a szüleimet A nap vége segítségével: Nézzetek rám, értsetek meg engem és, ha lehet, bocsássatok meg nekem”. Gyerek nem lehet eléggé hálás a szüleinek, és mindig érezni fog valami bűntudatfélét. És ennek megértésében segít ez a film – mindenkinek érdemes megnéznie, akár újra is.

21:20, TV2, A Bourne-csapda
A CIA elől menekülő egykori ügynök, Jason Bourne története folytatódik. Tony Gilroy forgatókönyve David Ludlum történetéből, Paul Greengrass rendezésében Matt Damonnal és Franka Potentével a főszerepben kettős üldözésben és bosszúmotívummal megspékelve. 

23:05, m2, Vártam rád
Egyszer valaki arról beszélt, hogy találkozott az igazival, akinek ugyan van egy kapcsolata, de “csak azért, mert azzal előbb találkozott, hagynom kéne az egészet?”. A szerelemben érdekes dolog az időbeliség – megcsaljuk-e kedvesünket, ha újra összetalálkozunk egy korábbi szerelmünkkel? Hasonló témájú ez a film is, amelyben szép francia nevű színészek játsszák el a cselekményt – Alex, Camile, Julien, Candice, Claire, Jeanne. 

0:00, m1, Angi jelenti
Galán Angéla 26 perces oknyomozásokra, ismeretterjesztésre, utánanézésre, mikrofonos mindenlébenkanálkodásokra ruccan ki Zámborszki Ákos rendezésében, ma éjjel a bányába, Magyarország egyetlen mélyművelésű szénbányájába ereszkedik alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik