Kultúra

Komáromba költözik a Mediawave

Győr és Szombathely után a komáromi Monostrori-erődben rendezik meg április 26. és 30. között a „Fényírók fesztiválját”. A filmes zsűri elnöke Jiří Menzel lesz.

Az idén 22 éves Mediawave Fesztivál egy bástyáról hirdeti ezúttal a fényírók tavaszát, a kultúra majálisát, és hívja piknikre, a Duna partjára, mindazokat, akik fogékonyak “a kicsi szép” elve mentén ünnepelni az univerzális értékeket – áll a fesztivál beharangozójában.

A szervezők nem tagadják, a gazdasági lehetőségeik igencsak beszűkültek, de így is megpróbálják az öt napra és egy helyszínre összehúzott rendezvényen a szokásos színvonalat tartani mind a filmes, mind a zenei, képzőművészeti, konferencia, mind a buli-programok tekintetében.

74 film indult, ezek közül a Jiří Menzel vezette zsűri választja majd ki a díjazandó alkotásokat. További 25 filmet a Panoráma programban, és számos magyar kisjátékfilmet “A Kicsi szép” című filmes konferenciához kapcsolódva láthat a közönség a kéttermes, hangulatos és otthonos erődmoziban.

A zenei program is a korábbi évekhez hasonlóan nagyon sokszínű lesz: a Blues–jazz– improvizatív műfajoktól a népzenén át az underground-rockig terjed a spektrum. Ez utóbbiban olyan „mazsolákkal”, mint a belga Humble Grumble, vagy az orosz Children of Gagarin.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik