Kultúra

Különleges koncerteket és filmeket ígér a Mediawave

A Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivált június 2. és 11. között rendezik meg Szombathelyen.
Kapcsolódó cikkek

A filmes programba 85 országból 1276 alkotást neveztek be, közülük 73-at választott ki a nemzetközi zsűri. A fesztiválon Így 9 játék-, 17 kisjáték- és 9 úgynevezett kísérleti filmet, valamint 24 animációs és 14 dokumentumfilmet mutatnak be.

A zenei programban 10 nap alatt 30 koncertet hallgathat meg a közönség. Egy különleges produkció is lesz: ismert magyar, francia, német és amerikai dzsesszzenészek készítenek reggae lemezt, amelynek anyagát a fesztivál záró napján mutatják be.

Hartyándi Jenő, a Mediawave fesztiváligazgatója szerint az elmúlt öt év legerősebb anyagát sikerült összeállítaniuk, szavai szerint büszkék az idei fesztivál filmjeinek színvonalára. A fesztiváligazgató arról is szólt, hogy a tavalyi sikeren felbuzdulva ismét megrendezik a Mediawave Film Fórumot; a háromnapos szakmai konferencián a film mint XXI. századi közösségi élmény megújulási lehetőségeit kutatják a résztvevők.

A felújított Agóra Savaria Filmszínház mellett új fesztiválszínhelyként kapcsolódik be az eseményekbe a nemrég átadott Weöres Sándor Színház is, ahol először tekinthetnek meg az érdeklődők úgynevezett “kommentszínházat”, amelyek apropóját és szövegét az színház honlapjára érkezett blogbejegyzések adják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik