Kultúra

Új helyszínen, új koncepcióval indul a Mediawave

Három hétvégét ölel fel az április 30. és május 16. között tartandó 20. Mediawave fesztivál.

Az új helyszínek (Szombathely, Őriszentpéter és az ausztriai Rudersdorf) új koncepciót is hoznak, de a fesztivál továbbra is a friss művészeti produktumok bemutatására koncentrál – mondta el Hartyándi Jenő fesztiváligazgató, aki szerint bár megtalálhatók lesz a fesztiválon a “klasszikus Mediawave-hangulat”, ezúttal inkább az újdonságokra koncentrálnak.

A filmfesztiválra 81 országból 1173 nevezés érkezett, ezek közül 8 játék-, 18 kisjáték-, 22 animációs, 12 kísérleti és 12 dokumentumfilm került a versenyprogramba.

A Mediawave sajtótájékoztatóján Aponyi Noémi, a filmes program szervezője kiemelte: vetítik majd Peter Greenaway és Mika Kaurismaki új játékfilmjét is.

A zenei programok közül Hartyándi Jenő kiemelte a Thanks Jimi Fesztivált, amelyet Stevie Salas amerikai gitáros vezet, az elmúlt évek legendás győri koncertjeire pedig Iva Bittova fellépése emlékeztet majd. Május 7-én ingyenes koncertet ad a 16 évnyi szünet után visszatérő funk-soul legenda, Gil Scott Heron énekes, költő, a Deti Picasso pedig Grencsó Istvánnal áll színpadra.

A Mediawave-re való ráhangolódást a budapesti Toldi moziban április 22. és 24. között tartandó fesztivál segíti, amelynek keretében filmvetítéseken, koncerteken vehetnek részt az érdeklődők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik